Álvaro anuncia que l'hospital de Vila-real serà el primer que inclourà una casa de naixements pública

La diputada entén la baixa de Pere Mayor i comparteix el seu "cansament perquè hui caldria tindre ja aquest esborrany" de la reforma del model de finançament

02.12.2021 | Entrevista LNM Mónica Àlvaro

La diputada de Compromís a les Corts, Mònica Álvaro, ha mostrat en Les notícies del matí la seua satisfacció per la inclusió d'una esmena a la llei de salut per a combatre la violència obstètrica. Álvaro comprén el recel d'alguns professionals i ha aclarit que l'objectiu és dotar el sistema sanitari de ferramentes per a evitar aquest tipus de violència, "que no és generalitzada".

També ha anunciat que l'Hospital de la Plana de Vila-real serà el primer que inclourà una casa de naixements pública, una institució que es vol generalitzar per a ajudar "a un part aïllat del ritme frenètic d'un hospital". Una dotació que comptarà amb una partida en el pressupost de 2022.

A les Corts tirarà avant aquest dijous la llei d'acompanyament que inclou un dels punts que ha alçat la polèmica: la violència obstètrica dins la llei de violència de gènere. Els professionals sanitaris, principalment de ginecologia i obstetres, ho van interpretar com un atac global al col·lectiu, al seu treball.

Al remat, l'acord entre Compromís, Unides Podem i PSPV arreplega incloure-la a la Llei de salut de la Comunitat Valenciana i l'esmena diu textualment que es garantiran les mesures proclius a combatre la violència obstètrica definida segons l'Organització Mundial de la Salut.

Segons ha destacat la diputada nacionalista, hi ha estudis que diuen que "un 34% de les dones senten que han patit violència obstètrica durant el seu embaràs" i el que s'aconsegueix ara en la llei de salut "és un compromís per a combatre aquesta violència des del sector sanitari".

Comprén l'eixida de Pere Mayor

D'altra banda, Álvaro també s'ha pronunciat sobre l'anunci de Pere Mayor, l'històric dirigent del Bloc que ha anunciat que abandona Més Compromís (nova marca de la formació). L'exlíder valencianista creu que la formació "s'ha deixat enganyar" en la qüestió de la reforma del finançament autonòmic. Així mateix, pensa que la formació està actuant de comparsa.

La diputada considera que "és una llàstima" que Pere Mayor se'n vaja del partit i ha agraït i ha mostrat el seu "respecte i reconeixement" pels seus anys de lluita i treball. "Entenc que marxe i compartisc el seu cansament en la qüestió del finançament, perquè hui caldria tindre'n ja l'esborrany i esperem que arribe d'ací a uns dies aquest esquelet en el qual ens han dit que es tindrà en compte el pes poblacional".

De totes maneres, no comparteix que Compromís actue amb subsidiarietat respecte al PSPV, "ja que no sempre ix guanyant el soci majoritari" i Compromís posa damunt de la taula les línies que considerem importants i al final arribem a acords".

També et pot interessar

stats