El Botànic inclourà la violència obstètrica en la llei de salut i no en la de violència contra les dones

El govern valencià fa un pas arrere després de la polèmica entre els professionals de l’àmbit obstètric

La violència obstètrica, una assignatura pendent per a Espanya
La violència obstètrica estarà inclosa en la llei valenciana de Salut

Els partits que conformen el pacte del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem) han acordat aquest dimarts modificar la llei de salut de la Comunitat Valenciana per incloure la violència obstètrica, tal com queda definida segons l'Organització Mundial de la Salut: la violència que es pateix en l'embaràs o el part quan es rep "un maltractament físic, humiliació i abús verbal", o procediments mèdics no consentits.

Els portaveus parlamentaris Manolo Mata, del PSPV-PSOE, Fran Ferri, de Compromís, i Pilar Lima, d’Unides Podem, han signat una esmena d'aproximació a la llei d'acompanyament, a través de la qual es modifica aquesta llei de salut per a incloure el text citat.

Així, renuncien al pla inicial, en què pretenien que aquest tipus de violència quedara arreplegada en l’article 3 de la llei valenciana de violència contra les dones. En els últims dies aquesta esmena havia generat una certa polèmica entre els partits polítics i els professionals de l'àmbit obstètric, sobre la conveniència d'aquesta mesura.

Finalment, es modificarà la Llei 10/2014, de Salut de la Comunitat Valenciana, i s'afegirà un paràgraf a l'article 59 bis amb el text ja esmentat.

També et pot interessar

stats