Pere Mayor sobre la seua baixa de Més Compromís: "S'està fent un paper de comparsa del PSOE que no m'interessa"

L'històric dirigent del Bloc, l'actual Més Compromís, ha explicat a Les notícies del matí els motius de l'eixida de la formació que va impulsar

02.12.2021 | Entrevista Pere Mayor en Les notícies del matí

Pere Mayor, l'històric dirigent del Bloc (actualment, Més Compromís), ha explicat als micròfons d'À Punt els motius del seu abandó de la formació que va impulsar. Una decisió "meditada, que no té a veure amb un rampell", segons Mayor, que en to decebut ha lamentat que el projecte polític que va contribuir a fundar siga ara "una comparsa del PSOE", per la qual cosa ha reivindicat el "dret a dir prou". "Estan fent un paper que no em convé, no m'interessa, no té a veure amb el projecte polític que al seu dia vam muntar i organitzar [...] els partits són instruments per a fer canvis i si el gat no caça ratolins no compleix la funció", ha explicat Mayor.

L'enèsim retard amb la proposta de reforma del model finançament ha sigut la gota que ha esgotat la paciència de Pere Mayor, que trobar a faltar una actitud més ferma i reivindicativa de la seua formació, a la qual acusa de deixar-se enganyar i haver-se convertit en un instrument enfocat a "guanyar eleccions i mantindre's en el poder".

"Quan a tu t'enganyen tantes voltes i tant de temps és que et deixes enganyar."

"Després de tants anys, quan a tu t'enganyen tantes voltes i tant de temps és que et deixes enganyar", ha insistit sobre la reforma del model del finançament, una aspiració respecte de la qual pensa que no s'ha avançat "gens, ni un pèl". "Els fets parlen per si mateixos. Encara no han entregat ni el document aquell que diuen que ara entregaran, que és una entrega de documents, que no vol dir res més... han passat els anys i la qüestió del finançament no se soluciona, i és l'assumpte que haguera fet desenvolupar polítiques socials més efectives, en educació o sanitat", ha explicat en els micròfons d'À Punt.

"Si mires els antecedents i l'historial de la qüestió del finançament, és una burla."

"Si mires els antecedents i l'historial respecte dels últims anys del finançament, doncs és una burla. Ara que governa el PSOE i abans amb el PP" —ha insistit Mayor— "però ara, estant el PSPV a València i a Madrid, i nosaltres donant-li suport, jo crec que el senyor Baldoví hauria d'exercir la força allà on la té, encara que acaba votant al PSOE, i el PSOE fent promeses que va incomplint sistemàticament". "Si al final la cosa és que s'ha pagat el deute de La Marina, doncs fixa't quina gran reivindicació", ha afirmat Mayor per a criticar la capacitat d'acció de la formació.

L'exmilitant de Més Compromís ha volgut deixar clar que estava reflexionant sobre la seua renúncia des d'abans de l'estiu per una suma de desacords i que la coincidència amb el retard del Ministeri d'Hisenda a l'hora de presentar l'esborrany de reforma del model de finançament ha sigut circumstancial. Mayor, que va declinar participar en l'últim congrés de Més Compromís, també ha explicat que entre les telefonades que ha rebut després de la seua renúncia no han estat les del president, Enric Morera, ni la de la secretària general de la formació, Àgueda Micó, per a fer evident la distància que el separa de la cúpula del partit.

També et pot interessar

stats