La patronal hotelera Hosbec rebutja una taxa turística municipal

Com ja va fer al mes de setembre amb la proposta de crear un nou impost autonòmic, considera aquesta proposta innecessària i perjudicial per al sector

València ciutat atrau als turistes aquest pont
València ciutat atrau els turistes aquest pont

Els empresaris hotelers rebutgen les taxes turístiques autonòmiques i municipals. La patronal hotelera Hosbec, que al setembre ja es va pronunciar contra la proposta de Compromís i Podem de crear una taxa turística d'àmbit autonòmic, ha rebutjat també la idea que aquesta siga municipal. "Insistim que no hi ha cap necessitat de posar en marxa aquesta figura impositiva, molt menys si tenim en compte que el sector està encara sumit en la més greu crisi que ha patit en la història i que encara ens queden molts mesos de dificultats per davant", deixa clar la patronal en un comunicat.

Els hotelers remarquen que l'oferta turística de la Comunitat Valenciana "és molt sensible al preu", no com passa en altres destinacions on hi ha una taxa turística, com pot ser el cas de París o Balears. També asseguren que el sector tardarà anys a recuperar-se i xifra les pèrdues derivades de la pandèmia en més de 1.500 milions d'euros. Considera a més que "el problema de fons" és el finançament autonòmic i es tona a mostrar partidari de fer costat a la Generalitat en les seues reivindicacions sobre aquest tema.

València seria el municipi més afectat

A més, consideren que el municipi que més clarament podria quedar afectat seria València. "Amb una taxa se situaria en clar desavantatge competitiu respecte a ciutats amb els mercats de negocis amb què compteix cada dia: Madrid, Sevilla, Màlaga, Vigo, Bilbao, Saragossa", argumenta la patronal. València, Benidorm i Alacant són les tres ciutats que recaptarien el 60% dels ingressos d'una eventual taxa turística municipal.

Entre les alertes, finalment, Hosbec considera que la taxa turística farà que cresca la comercialització turística irregular d'habitatges que no pagaran cap impost, que incrementarà l'economia submergida i que agreujarà els problemes d'habitatge per a lloguer de llarga estada de què tant s'està parlant els últims dies.

També et pot interessar

stats