Colomer: “La Comunitat Valenciana té més actors turístics que abans de la pandèmia”

El secretari autonòmic de Turisme acudeix a Fitur amb bones perspectives i creu que la pandèmia deixa espais més segurs i visitants amb més ganes de viatjar

Un dels stands que mostrarà a Fitur l'oferta turística de la Comunitat Valenciana des d'aquest dimecres
Un dels estands que mostrarà a Fitur l'oferta turística de la Comunitat Valenciana des d'aquest dimecres / Diputació de València

La Comunitat Valenciana afronta Fitur, la Fira Internacional de Turisme, que s’inaugura a Madrid aquest dimecres, amb bones perspectives, especialment pensant en el turisme de després de la pandèmia. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que es donen dos circumstàncies: que “hi ha més actors turístics que el 2019, malgrat les dificultats que travessa el sector” i que “hi ha molta voluntat de viatjar”, segons apuntava en Les notícies del matí.

Aquests dos aspectes contribuiran, des del punt de vista de Colomer, a la recuperació del sector, durament castigat per les restriccions de mobilitat i la por al contagi, que ha deixat molts turistes potencials de la Comunitat Valenciana a casa.

En aquest sentit, remarcava que el sector turístic valencià “no ha minvat en la seua capacitat de seducció als visitants” i “el que hi ha hagut és una pandèmia, no una crisi del sector turístic”. Tot i això, aquesta circumstància farà, des del punt de vista de Colomer, que el turista aposte més per “la recerca de la felicitat, el respecte al medi ambient, el benestar i la salut”, aspectes tots ells que posa a l'abast l’oferta turística valenciana.

A pesar que Colomer no ha volgut fer cap previsió pel que fa a la recuperació del sector turístic i ha preferit ser prudent i no establir cap termini, sí que ha destacat que els espais turístics són segurs, per això, i argumentant raons de salut mental, el secretari autonòmic de Turisme ha animat la ciutadania a fer turisme, “com abans millor”, segons ha puntualitzat.

“La pandèmia ha fet que els espais turístics s’hagen protocolaritzat i, gràcies a les mesures de seguretat que han implantat, moltes vegades són més segurs que els entorns de la vida quotidiana de les persones”, argumentava Francesc Colomer en la seua intervenció en Les notícies del matí.

Sense terminis per a la taxa turística

D’altra banda, i pel que fa a la taxa turística aprovada pels grups del Botànic, i que deixa en mans dels ajuntaments la possibilitat d’establir una taxa nova als qui visiten les poblacions, Francesc Colomer ha tirat balons fora malgrat tindre competències en Turisme. “Els que ho aprovaren van ser els grups parlamentaris, ells tindran el cronograma i el full de ruta”, ha sentenciat.

 

També et pot interessar

stats