Fitur acollirà 186 empreses valencianes en un estand de 2.050 metres quadrats

El sector turístic suma al PIB de 2021 vora 88.500 milions d'euros, encara un 42% menys que en 2019

Bele
L'espai a Fitur servirà per a promocionar la gala dels Goya i la ruta Berlanga. / Turisme

Un total de 186 empreses valencianes participen enguany en Fitur davall del paraigua de la Comunitat Valenciana. La Fira Internacional de Turisme torna a ser presencial i tindrà lloc del 19 al 23 de gener a Madrid. Turisme Comunitat Valenciana ha presentat aquest dijous l'estand, que ocuparà 2.050 metres quadrats.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha dit que l'espai recollirà el que "ens dona més carisma i personalitat com ara l'especialització en festivals, destinació turística LGTBI o les empreses tecnològiques". A més, servirà per a promocionar la gala dels Goya i la ruta Berlanga.

Colomer ha valorat l'increment de participació i ha assenyalat que enguany estaran presents les grans organitzacions empresarials del sector de la Comunitat Valenciana. L'objectiu és defendre "el model valencià de turisme amb una gran varietat de destinacions".

El sector turístic aporta el 7,4% del PIB 

El sector turístic suma al PIB de 2021 vora 88.500 milions d'euros, encara un 42% menys que en 2019. Així i tot, aporta fins al 7,4% del PIB enfront del 5,5% del 2020.

Ho recull l'informe d'Exceltur presentat aquest dijous a Madrid, que valora la recuperació parcial del sector gràcies al turisme d'interior per les restriccions de mobilitat internacional.

A pesar de tot, a la Comunitat Valenciana moltes d'aquestes destinacions d'interior superen les xifres de 2019 i els experts auguren una pujada de 30 punts.

També et pot interessar

stats