La patronal valenciana d'agències de viatges preveu tancaments de negocis en gener i febrer

Miguel Jiménez afirma que després de dos anys de pandèmia estan treballant "sota mínims" i que hi ha hagut prou cancel·lacions a Nadal davant el repunt de contagis

Imatge d'arxiu d'una agència de viatges
Imatge d'arxiu d'una agència de viatges / À Punt NTC

Davant aquesta nova onada de la pandèmia, el president de l'Associació Empresarial Valenciana d'Agències de Viatges (Aevav), Miguel Jiménez, ha explicat a Les notícies del matí que tot i que les reserves a llarg termini es mantenen, hi ha hagut prou cancel·lacions de viatges previstos per a aquestes festes de Nadal.

El repunt de la incidència de contagis per la covid que es registra des de principis de mes està tenint una incidència negativa en les reserves a curt termini. Segons ha apuntat el president de la patronal, amb l'arribada de la variant òmicron "es van iniciar les cancel·lacions en el pont de desembre que han continuat a Nadal, encara que menys que el pont perquè la gent directament no ha arribat a reservar amb normalitat".

Jiménez també ha afirmat que després de dos anys de pandèmia les agències valencianes de viatges estan treballant "sota mínims" i no han recuperat els treballadors dels ERTO.

Tancaments el primer trimestre de 2022

És més, preveu que gener i febrer potser siguen el "pitjor moment" de la pandèmia perquè els professionals del sector estan "desanimats i desencantats i porten damunt molt estrés". "Hi ha gent que està pensant a deixar-ho estar i poden ser mesos de molts tancaments", assegura el president d'Aevav.

Taxa turística: "No és el moment"

D'altra banda, sobre la taxa turística que vol implantar el govern del Botànic a la Comunitat Valenciana per municipis, Miguel Jiménez ha assenyalat que "no és el moment" i que ara mateix el sector ni se la planteja perquè "hi ha problemes més grans" com la recuperació econòmica.

"No és el moment de pensar en una taxa turística, és una cosa que ni ens plantegem perquè hi ha coses més importants com la recuperació econòmica del sector"

A més, dubta dels efectes positius de la taxa, ja que segons ha recordat "a Catalunya va tindre uns efectes negatius en el seu moment i a Balears es va posar, es va llevar i es va tornar a implantar".

Bo viatge i Imserso, les notes positives

Com a dues coses positives per a les agències de viatges, Jiménez ha parlat del bo viatge de la Generalitat, "que ha funcionat molt bé" i de l'Imserso, que poden alleujar una mica la situació en un sector que fa quasi dos anys que està pràcticament paralitzat.

També et pot interessar

stats