Les agències de viatge han patit entre un 30% i un 40% de cancel·lacions aquest pont festiu

El president de la patronal valenciana de les agències de viatges lamenta que augmenten les restriccions ara que el sector estava remuntant el vol

Una jove fa cua per a facturar en una imatge d'arxiu
Una jove fa cua per a facturar en una imatge d'arxiu / Ález Zea (Europa Press)

Les agències de viatge han patit entre un 30% i un 40% de cancel·lacions de viatges per a aquest pont festiu. Ho ha indicat en Les notícies del matí el president l'Associació Empresarial Valenciana d'Agències de Viatges (Aevav), Miguel Jiménez Martínez.

Les restriccions dels diferents països i les contínues informacions al voltant de la nova variant òmicron han afectat les previsions turístiques per al pont de desembre. No obstant això, el president de la patronal de viatges recorda que les previsions de cancel·lacions per la nova variant de la covid-19 "eren encara majors".

Jiménez lamenta que sorgisca ara la nova variant del virus quan estaven remuntant el vol, després de vora dos anys de pandèmia en els quals les agències de viatges han patit molt econòmicament per les restriccions. "S'ha quedat gent pel camí, i companys que feia molts anys que treballaven han tirat la tovallola després de tantes onades de pandèmia i han tancat", assenyala.

L'increment dels contagis va en augment i l'avanç d'òmicron preocupa, ja que la variant s'ha expandit per 38 països. "Havíem agafat una velocitat de creuer i amb la variant ha disminuït un poc", indica el president de la patronal. Així, hi ha hagut cancel·lacions de viatges i la supressió de vols a Àustria a causa del confinament.

El Regne Unit endureix les restriccions als turistes

Al Regne Unit ja hi ha transmissió comunitària i per això han decidit endurir les restriccions d'entrada als visitants. A partir d'aquest dimarts, els viatgers que arriben al Regne Unit han de presentar un test negatiu de covid-19 previ al vol i una altra prova PCR dos dies després de l'arribada al país. És una mesura que el govern havia retirat a l'octubre i que ara torna.

El president de les agències de viatges indica que la gent cada vegada està "més mentalitzada" que si vol viatjar "ha de complir la normativa i els protocols" de cada país fins que hi haja una cura definitiva. Jiménez ha aconsellat als viatgers que s'informen amb els professionals de les agències de les diferents restriccions i requisits dels països per a entrar-hi, "ja que hi ha gent que viatja pel seu compte i genera molts problemes perquè no estan ben informats".

També et pot interessar

stats