El Regne Unit endureix els requisits d'entrada al país i les persones vacunades hauran de presentar un test negatiu

El passaport covid no serà suficient per a viatjar al país, que amb la tornada d'aquesta mesura pretén frenar l'avanç de la variant òmicron

Viatgers a l'aeroport de Heathrow
Viatgers a l'aeroport de Heathrow / À Punt NTC

A partir d'aquest dimarts les persones que viatgen al Regne Unit hauran de presentar novament un test negatiu de covid-19 per a poder entrar al país, incloses aquelles que hagen rebut la pauta de vacunació completa. El test s'haurà de fer 48 hores abans de l'arribada i afecta totes les persones majors de 12 anys.

D'aquesta manera, el passaport covid no serà suficient i la mesura, que es va retirar a l'octubre, es reintrodueix per a intentar frenar l'expansió de la variant òmicron, de la qual ja s'han detectat 160 casos al Regne Unit.

A banda, es manté l'obligatorietat que els viatgers s'hagen de realitzar una prova PCR durant els dos dies posteriors a l'arribada al país. Per a fer-la és necessari haver reservat cita prèviament al viatge en un dels establiments aprovats pel govern britànic, i fins que es reba el resultat negatiu caldrà autoconfinar-se.

El govern britànic també ha anunciat que a partir del dilluns s'inclou Nigèria en la llista roja de països per l'augment dels casos d'òmicron, formada actualment per Sud-àfrica, Namíbia, Zimbàbue, Botswana, Lesotho, Swazilàndia, Angola, Moçambic i Zàmbia.

Les últimes xifres de casos de covid al Regne Unit mostren un alt augment de contagis. El divendres es van comptabilitzar més de 50.584 casos per segon dia consecutiu i vora 7.000 persones es troben ingressades als hospitals.

També et pot interessar

stats