El Regne Unit no demanarà un test negatiu per a viatjar des d'Espanya

El país elimina el semàfor epidemiològic que divideix els estats en tres colors per a optar per "una única llista roja" 

Un avió enlaira de l'aeroport de Heathrow, a Londres
Un avió s'enlaira de l'aeroport de Heathrow, a Londres / Europa Press

El govern del Regne Unit ha anunciat que a partir del 4 d'octubre ja no existiran països en risc groc en el seu mapa de coronavirus, per la qual cosa les persones que arriben al territori britànic des de països com Espanya ja no hauran de presentar cap test negatiu de Covid-19 si han completat la pauta de vacunació.

El ministre de Transports, Grant Shapps, ha anunciat que s'aplicarà un sistema "més senzill" per al viatger, de tal forma que no hauran de demostrar que no són portadors del virus per a entrar al Regne Unit, com ja venien apuntant les autoritats britàniques.

Aquest canvi entrarà en vigor el 4 d'octubre, amb vista al fet que "més avant" es modifiquen també els protocols posteriors a l'arribada, perquè la PCR obligada als dos dies puga substituir-se per una prova d'antígens "més barata".

Desapareix així l'actual semàfor epidemiològic que divideix els països en tres colors per a optar per "una única llista roja". Així, les zones que no entren dins d'aquest apartat es beneficiaran de les mateixes condicions per al desplaçament.

Les autoritats britàniques han acordat a més traure huit països del grup màxim risc a partir de dimarts, entre ells Turquia, el Pakistan i les Maldives, segons el ministre. Per als països identificats en roig, el Regne Unit ha establit un sistema de quarantenes i proves.

També et pot interessar

stats