García Egea insisteix que la reforma laboral s'ha aprovat "amb trampes"

El secretari general del PP ha criticat a València que Meritxell Batet, "no va emparar i atendre els drets" del diputat del PP Alberto Casero

Teodoro García Egea en la seua intervenció en la interparlamentària del PPCV
Teodoro García Egea en la seua intervenció en la interparlamentària del PPCV / Sònia Silvestre

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha insistit aquest dissabte a la ciutat de València que la reforma laboral s'ha aprovat "amb trampes" en una votació "dubtosa" i faltant al procediment evident pel que fa a la tramitació de vots". Segons Egea, "Pedro Sánchez ha pogut aprovar una llei, però ha fracassat en el seu intent de demostrar a la Unió Europa i a tots els espanyols que té una gran majoria al seu darrere".

Egea s'ha desplaçat al cap i casal per a clausurar la reunió interparlamentària dels populars valencians, que ha estat centrada a reafirmar el pes de la Comunitat Valenciana a Europa, els fons europeus, la recuperació dels sectors productius i l'ocupació juvenil.

El secretari general del PP ha posat l'accent que aquesta reforma laboral "ve a maquillar a pitjor la reforma laboral del PP", amb la qual cosa la promesa de la ministra Yolanda Díaz, "que deia que volia derogar absolutament i totalment la reforma laboral, ha sigut una gran mentida". La ministra "ha mentit als espanyols i als seus votants", ha asseverat el secretari general del PP, per a qui aquesta reforma perjudicarà l'agricultura o l'automòbil, sectors molt importants a la Comunitat Valenciana.

També ha fet menció a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, la qual "no va atendre els drets" del diputat Alberto Casero, a qui "no va emparar" en les seues reivindicacions. Segons diu Egea, aquesta es va comportar "com una militant del PSOE" i no com la presidenta que representa tot el Congrés.

García Egea ha tancat la interparlamentària juntament amb el president del PP de la província de València, Vicente Mompó; la secretària general del PPCV, M. José Catalá, i el president autonòmic, Carlos Mazón. Durant la seua intervenció, ha dedicat unes paraules en valencià al president de la Generalitat, Ximo Puig, en què l'ha convidat a convocar eleccions perquè hi "estem preparats, va de bo!".

La interparlamentària ha comptat amb diputats provincials, autonòmics, nacionals i eurodiputats com Esteban González Pons i José Manuel García-Margallo, que han desenvolupat el panell "Forts a Europa" sobre la necessitat que polítiques com l'agrària, la pesca, l'aigua o infraestructures com el corredor mediterrani de la Comunitat Valenciana.

García-Margallo ha sigut el primer a mostrar, en arribar a la jornada, el seu desig que es repetisca la votació del reial decret sobre la reforma laboral, "per a la bona harmonia d'aquesta democràcia". Per a ell, "l'ideal seria que es repetira la votació i que es respectara el resultat dels diputats tal com va ser emés i manifestat que es volia emetre".

Mazón proposa una quota zero per a autònoms menors de 35 anys

A la reunió interparlamentària, el president del PPCV, Carlos Mazón, ha proposat establir una quota zero per als autònoms menors de 35 anys durant els tres primers anys de la seua activitat, així com mesures per a impulsar l'ocupació i l'accés a l'habitatge dins d'un pla integral de joventut.

El president del PPCV ha assenyalat que l'ocupació juvenil "és una prioritat per al PPCV i un dels grans reptes que té la Comunitat Valenciana", i ha lamentat que el "tripartit nacionalista" del president Ximo Puig "ha tallat les ales als joves".

Així, Mazón ha proposat vincular el 40% dels fons europeus a la creació d'ocupació i aprovar línies d'avals perquè els joves menors de 35 anys puguen finançar la totalitat de la compra del seu primer habitatge a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats