Oltra debat amb Díaz, Colau, García i Hamed a València "altres polítiques" d’esquerres

L’acte s’emmarca en el pròleg del sisé congrés d’Iniciativa del Poble Valencià-Compromís, que se celebrarà el 15 de gener

Imatge promocional de la trobada de líderesses
Imatge promocional de la trobada de lideresses / À Punt NTC

La líder d'Iniciativa del Poble Valencià i vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, reuneix aquest dissabte en un acte a València la ministra de Treball, Yolanda Díaz; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la líder de Més Madrid, Mónica García, i la portaveu del Moviment per la Dignitat i la Ciutadania a Ceuta, Fatima Hamed Hossain.

Aquest "debat obert" l'ha organitzat Iniciativa del Poble Valencià com a part del pròleg del sisé congrés de la formació, part de la coalició Compromís, que se celebrarà el 15 de gener sota el lema "Construir Màtria".

L'acte, presentat per la periodista Carolina Ferre, començarà a les 11 hores al Teatre Olympia, amb aforament per a vora 900 persones. Les presències i absències a aquest debat s'han analitzat amb lupa, ja que s'ha interpretat com una mena de prèvia al llançament d'una plataforma d'esquerres liderada per Yolanda Díaz.

Les polítiques que hi debatran han desvinculat la participació de les sigles que representen i la intenció d'abordar aliances electorals. No obstant això, la cita ha generat rebombori en ple debat sobre les estratègies de reagrupació de l'esquerra per a garantir governs progressistes en els pròxims comicis.

Fonts dels Comuns i de Més Madrid insisteixen que es tracta d'un fòrum que reuneix diferents dones amb diferents trajectòries que "s'asseuen a dialogar" sense ànim de promoure una alternativa electoral. Des de Més-Compromís han subratllat que qualsevol acord d'aliança en les urnes ha de ser validat abans per la militància.

En la trobada no participaran dirigents de Podem, com la secretària general i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, o la seua número dos i ministra d'Igualtat, Irene Montero. Sí que hi assistiran, com a convidada, una delegació de la formació morada encapçalada per Pilar Lima, i el vicepresident segon del Consell, Héctor Illueca.

Aquest divendres, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, la vicepresidenta ha replicat a la secretària general del PP de la Comunitat Valenciana, María José Catalá, que s'ha referit a l'acte "Altres polítiques" com a "aquelarre feminista". Oltra ha dit que les "bruixes no trien la seua condició, els inquisidors, sí" i "entre bruixa i inquisidor, tinc molt clar quin és el meu bàndol".

Protestes a les portes del teatre

Una protesta de transportistes ha rebut entre crits i ha tirat ous a les cinc participants en el debat. Els manifestants s'han acostat fins a les portes del teatre i diversos agents de Policia els han separat de la comitiva.

Un grup de persones ha desplegat, moments abans, pancartes del Front Abolicionista PV amb el lema "A favor de l'agenda feminista, contra les lleis trans". Personal funcionari de la Comunitat Valenciana també ha col·locat dos cartells amb el missatge "Fixesa ja" davant de l'Olympia.

També et pot interessar

stats