Pilar Lima confirma que Podem estarà dissabte en l'acte amb Yolanda Díaz organitzat per Oltra

La coordinadora autonòmica del partit defensa els pressupostos de la Generalitat per a 2022 a pesar del retard en la presentació: "Són bons per als valencians i les valencianes"

10.11.2021 | Entrevista LNM Pilar Lima

Podem assistirà aquest dissabte com a convidat a l'acte impulsat per la vicepresidenta del Consell i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, que reunirà a València la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz o l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, entre d'altres. Ho ha confirmat aquest dimecres la coordinadora autonòmica de la formació morada, Pilar Lima, durant una entrevista en Les notícies del matí, on ha detallat que assisirà una delegació de Podem encapçalada per ella mateixa i el vicepresident segon del Consell, Héctor Illueca. 

La també síndica de Podem a les Corts ha tret ferro al fet que no hi participen pesos pesants de la formació nacional, com ara la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, o la número dos i ministra d'Igualtat, Irene Montero, i ha assegurat que es tracta "d'un acte més" per a "acollir" Díaz com a "líder per a una futura o possible alternativa" en l'executiu estatal de cara a les pròximes eleccions. "Yolanda Díaz ens representa, tot el món la ubica en Unides Podem", ha resolt. 

Lima ha dit sentir-se "molt contenta" i que té "moltes ganes d'acudir a una cita que, tal com ha vaticinat, serà "un dia bonic, de retrobament". I ha aclarit que Podem hi estarà present perquè vol atendre i prioritzar la voluntat popular que està demanant unitat en l'esquerra. Tot i això, ha remarcat que encara no estem en un moment electoral, sinó d'escolta, orientat a construir un "projecte inclusiu" que compte "amb tots els sectors populars". Segons ha reconegut, ella és partidària de les aliances entre les forces polítiques de cara a uns hipotètics comicis, però ha deixat clar que l'última paraula la tindran les persones inscrites en Podem.

Yolanda Díaz ens representa, tot el món la ubica en Unides Podem

Uns "bons pressupostos", a pesar del retard

La coordinadora autonòmica de Podem ha defensat els pressupostos de la Generalitat per a 2022 a pesar del retard que han patit enguany per les discrepàncies entre els tres socis del Botànic. "Han tardat dos dies més del que estava previst, però són uns bons presupostos per als valencians i les valencianes", ha resumit. Uns comptes que, tal com ha recordat, recullen 17.000 milions d'euros per a invertir en serveis socials, habitatge o educació.

Lima tampoc no ha donat importància al debat intern entre el PSPV, Compromís i Podem que ha motivat la tardança en la presentació dels pressupostos i ha qualificat aquest diàleg a tres bandes com "positiu". Com ha destacat, els comptes que han arribat a les Corts ja han sigut discutits per tot el Consell i tenen el consens dels tres socis. Preguntada per la retallada del finançament a À Punt de cara al 2022, la dirigent de Podem ha reconegut que el seu partit presentarà esmenes als comptes durant la tramitació parlamentària amb l'objectiu de "millorar" algunes partides: "Probablement hi haurà esmenes. La radiotelevisió valenciana mereix un millor pressupost", ha dit al respecte. 

De vegades sent que som la brúixola del Botànic, perquè intermediem molt entre els socis i això proporciona estabilitat al govern

D'altra banda, la dirigent morada ha reivindicat el paper del seu partit en l'elaboració dels pressupostos i ha fet gala del tarannà "conciliador i dialogant" que, segons ha dit, el caracteritza. "De vegades sent que som la brúixola del Botànic, perquè intermediem molt entre els socis i això proporciona estabilitat al govern", ha apuntat. 

Polèmica en la renovació del Constitucional

Preguntada sobre la idoneïtat d'alguns candidats per a la renovació del Tribunal Constitucional, que haurà de ratificar aquest dijous el Congrés en una votació envoltada de polèmica per la presència de noms com el del magistrat Enrique Arnaldo a proposta del PP, Lima ha reconegut que amb 35 diputats Podem té una capacitat d'influència limitada per a canviar el resultat: "Tenim la força que tenim", ha apuntat. Això sí, ha reconegut que li haguera agradat una actitud més contundent del partit socialista en la votació. Des del PSOE defensen davant les crítiques de l'espectre parlamentari de l'esquerra que votaran per "responsabilitat" el candidat del PP al Constitucional per a desbloquejar la renovació de l'ens judicial. 

També et pot interessar

stats