Els transportistes portuaris es manifesten contra la precarietat del sector

Entre les demandes estan l’elaboració d’un conveni estatal sense desigualtats salarials i poder-se jubilar als 60 anys en considerar-se una professió de risc

Els transportistes es manifesten al centre de la ciutat de València
Els transportistes es manifesten al centre de la ciutat de València / Jesús Moreno

L’Associació de Transport Portuari (Asotraport), que reuneix a diversos autònoms que desenvolupen la seua activitat en el port de València, ha convocat per a aquest dissabte una manifestació que ha partit a les 9:45 hores de la plaça de l’Ajuntament de la ciutat. 

Amb aquesta protesta, el sector pretén posar de relleu la precarietat del sector de transport i reclamar una millora de drets i condicions de treball. Entre les exigències està la prohibició de contractar serveis per davall dels costos d'explotació, el pagament màxim a 30 dies sense possibilitat de pacte en contrari o l’elaboració d’un conveni estatal perquè no hi hagen desigualtats en salaris depenent de l’àrea geogràfica de l’empresa.

Així mateix, també sol·liciten, entre d’altres, que els professionals del transport es puguen jubilar als 60 anys, per estar considerat el treball d’alt risc, o que es condicionen espais d'alimentació i higiene per a conductors en els punts de càrrega i descàrrega.

Aquesta manifestació dels transportistes portuaris precedeix la vaga que prepara el transport per carretera de cara a Nadal. En concret, per a protestar contra l'estat d'abandó per part del Govern, es durà a terme un tancament patronal durant 24 hores del 20 al 22 de desembre.

També et pot interessar

stats