El transport per carretera convoca una vaga abans de Nadal per "l'abandonament" del govern central

Els tancaments tindran una duració de 24 hores i seran del 20 al 22 de desembre

Vaga indefinida de transportistes en les terminals d'APM a València i Castelló
Vaga de transportistes en una imatge d'arxiu

El departament de mercaderies del Comité Nacional del Transports per Carretera (CNTC), entitat que reuneix amb el govern espanyol tots els agents del sector del transport, ha declarat dues jornades de tancament patronal abans de Nadal per "l'estat d'abandó per part del Govern", segons han indicat aquest dimecres en un comunicat.

Els tancaments tindran una duració de 24 hores i seran del 20 al 22 de desembre d'enguany.

El departament de mercaderies del CNTC ha subratllat que s'ha "esgotat la paciència del sector", així com els canals "raonables" de negociació. Les empreses també acusen els clients d'una "absoluta falta de sensibilitat" per la present situació econòmica, així com d'aprofitar-se de la "posició de domini" atorgada per l'actual regulació.

"Només un canvi radical i urgent del govern i dels clients podria evitar aquest conflicte", ha alertat l’organisme, que entre altres coses denuncia que els conductors tenen prohibit fer càrrega i descàrrega de camions, que tampoc no els han inclòs en la implementació de l'eurovinyeta i en canvi sí que els apliquen la clàusula de revisió del cost de combustible. Els transportistes també troben a faltar la construcció d'àrees de descans "segures" per als professionals.

També et pot interessar

stats