Oltra a Catalá: "Entre ser bruixa o inquisidora, tinc clar quin és el meu bàndol"

La secretària general del PPCV manifestà que l'acte d'Oltra amb Yolanda Díaz era "un aquelarre"

Mónica Oltra en la compareixença posterior al Ple del Consell
Mónica Oltra en la compareixença posterior al ple del Consell / À Punt

La vicepresidenta, portaveu del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha replicat aquest divendres a la secretària general del PP de la Comunitat Valenciana, María José Catalá, que s'ha referit a l'acte "Altres polítiques", que se celebra aquest dissabte a València com a "aquelarre feminista". Oltra ha dit que les "bruixes no trien la seua condició, els inquisidors, sí" i "entre bruixa i inquisidor, tinc molt clar quin és el meu bàndol".

Oltra s'ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell en resposta a les declaracions de Catalá, que com a portaveu del PP a l'Ajuntament de València i en una intervenció en el debat sobre l'estat de la ciutat quan es parlava d'igualtat, va instar l'alcalde, Joan Ribó, a fer costat "a la menor que va patir abusos" i a "deixar-se d'altres coses", en al·lusió a la condemna a l'educador social, exmarit d'Oltra, per abusar d'una menor tutelada.

"Les feministes, ací vostés callen; amb els abusos a la menor a la qual la senyora Oltra no va protegir, vostés callen; a veure si en l'aquelarre feminista del cap de setmana es parla d'això", va assenyalar María José Catalá, en referència a l'acte "Altres polítiques", que se celebra aquest dissabte a València amb la mateixa Oltra; la ministra de Treball, Yolanda Díaz; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la líder de Més Madrid, Mónica García, i la portaveu del MDiC a Ceuta, Fátima Hamed.

Oltra ha subratllat que no parla de temes que no es tracten en el ple del Consell en aquesta roda de premsa, però, a partir de les paraules de Catalá, ha declarat sentir "molt d'orgull de ser feminista" i "de formar part d'aquest grup de sis dones feministes". "Si amb aquelarre ens vol qualificar com a bruixes, també molt orgullosa. He de recordar que les bruixes no trien la seua condició, els inquisidors, sí, i entre ser bruixa i ser inquisidor, tinc molt clar quin és el meu bàndol".

En aquesta línia, ha volgut recalcar que València, on se celebra l'acte, "s'està convertint en epicentre on passen moltes coses bones, no com abans, quan governava el PP que saquejaven les arques públiques i eren protagonistes per la corrupció del PP", mentre que ara "passen coses bones", com la designació de la ciutat per a ser seu dels Gay Games el 2026.

També et pot interessar

stats