Yolanda Díaz no tanca la porta a dialogar amb Compromís amb vista a una possible coalició

La vicepresidenta segona del Govern ha afirmat que confia en la capacitat de les forces d’esquerra per a escriure un nou contracte social

La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, i la vicepresidenta de la Generalitat, Mònica Oltra, durant la seua reunió aquest dilluns
La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, i la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, aquest dilluns / Twitter: @MonicaOltra

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha assegurat aquest dilluns a València, en ser preguntada per un possible pacte de les forces de l'esquerra amb vista a una pròxima convocatòria electoral, que es llança amb caràcter immediat a un procés d'escolta.

Així s’ha manifestat després de la reunió que ha mantingut amb la vicepresidenta del Consell i consellera de Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, per a analitzar algunes de les iniciatives del govern en matèria de polítiques d'ocupació juvenil.

En ser preguntada pel possible pacte de les forces progressistes, Díaz ha admés conéixer que aquest assumpte suscita molt d’interés, però ha indicat que l'única cosa que pot dir és que està disposada a escoltar molta gent amb la intenció d’aportar esperança al país i treballar sobre les coses quotidianes.

Preguntada per si atorga prioritat a Compromís sobre Podem en aquest procés d'escolta, Díaz ha respost que ella aposta per cooperar i teixir, no per competir. A més, ha afirmat que confia en la capacitat de les forces d’esquerra per a escriure un nou contracte social amb la vida i el planeta en el centre. 

A més, després de la reunió que ha mantingut amb Ximo Puig aquest dilluns de matí, ha reconegut que la Comunitat Valenciana és la pitjor finançada de l’estat i que la reforma del finançament és un dels problemes més urgents de la comunitat i d’Espanya. Un problema davant el qual s’ha presentat com una aliada per al govern valencià. 

Complicitat amb Mónica Oltra

Díaz també ha tingut unes paraules per a la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, amb qui ha tingut una gran complicitat durant tota la reunió i també a les xarxes socials: "Crec que al nostre país li encantaria veure dones diferents que siguen capaces de treballar juntes", ha assegurat. 

Oltra, per la seua banda, ha indicat que creu que al nostre país li encantaria veure a dones diferents que siguen capaces de treballar juntes.

També et pot interessar

stats