Yolanda Díaz adverteix que en el nou "projecte de país" que ella impulsa les sigles "no poden ser un obstacle"

La vicepresidenta segona del govern assegura que treballa en un projecte polític on "el protagonisme és per a la societat" i no per als partits

La vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz
La vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz / Efe

La vicepresidenta segona del govern, Yolanda Díaz, ha subratllat que en el nou "projecte de país" que impulsa, els partits polítics "no poden ser els protagonistes" i que les sigles "no poden ser un obstacle per a avançar".

En una entrevista en el diari 20 minutos, la també titular de Treball manifesta estar "preocupada" perquè últimament s'està reforçant el "caràcter identitari" dels partits.

"I no és un, són tots els partits. Quan algú diu 'prioritze la meua plataforma electoral enfront del que la ciutadania està dient', estem davant una regressió", ha aprofundit.

Qüestionada sobre si Unides Podem no es va crear com una organització aglutinadora, Díaz ha reconegut que sí, però a continuació ha explicat que "això no va d'Unides Podem, va d'un munt de partits que no poden ser fins en si mateixos".

Respecte a si en eixe projecte hauria d'anar la marca Unides Podem, la vicepresidenta ha rememorat la seua experiència de 2012 en les eleccions gallegues, quan militava en IU i va prescindir de les sigles (en referència a la coalició amb la qual va concórrer als comicis en aquell moment).

"Les sigles, els noms, els partits... tot això és importantíssim, però no poden ser un obstacle per a avançar". Això sí, ha aclarit que no pensa que els partits siguen "obstacles" i que està a favor que existisquen, però reafirmant que en eixe projecte en el qual treballa el protagonisme és per a la "societat".

"Els partits han d'estar en aquest procés, però no poden ser els protagonistes. Ho he fet a Galícia, el primer element de mistura ix d'allí. Allò que jo vaig denominar 'la Syriza galega' va tindre lloc el 2012, i no em vaig dir IU, em vaig dir Alternativa Galega de Esquerdas (AGE)", ha apuntat per a admetre que les formacions polítiques són importantíssimes, però com a eines i no fins en si mateixos.

No té clar si serà candidata

D'altra banda i sobre si té més clar si serà candidata a les pròximes eleccions, Díaz ha assenyalat que no i que està ara treballant en "una cosa molt més difícil", en al·lusió a eixa plataforma per a la dècada vinent que "modernitze d'una vegada per sempre Espanya" i que "compte amb moltes mans i amb moltes veus, amb diferents sensibilitats".

Després, ha destacat que eixe projecte pot culminar en una "perspectiva electoral o no", però ara no pensa en això. "Hi ha molta gent que es vol presentar a les eleccions i ho té claríssim, jo no".

També et pot interessar

stats