Mas, sobre els requisit lingüístic: “Continuem amb converses, no és un tema tancat”
El Consell ha aprovat la modificació de la llei de la funció pública per a ajustar-la a la llei estatal per a reduir la temporalitat
Els grups del Botànic continuen negociant el requisit lingüístic per a accedir a un lloc en l'administració de la Generalitat. Almenys així es desprén de les paraules de la vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas. "Continuem amb les converses i no és un tema tancat", ha afirmat en ser preguntada per aquest assumpte en la roda de premsa posterior al ple del govern valencià.
"Estem esperant que s'acaben els debats interns i les converses i esperem que en el temps més curt possible donen els seus fruits i anunciem alguna qüestió", ha afegit la vicepresidenta.
Sobre aquest tema, se l'ha interpel·lada sobre si opina igual que la seua antecessora en el càrrec, Mónica Oltra, que va manifestar que, amb aquesta negociació, no es podia anar a pitjor, i ha respost que comparteix l’opinió: "No podem anar a pitjor, és una cosa que pensa el govern, i per això es continua amb converses per a trobar la millor solució possible", ha afegit.
"Com més es parla, més es pot consensuar i eixirà una opció amb la qual tot el món estarà còmode", ha afegit Aitana Mas.
Precisament aquest divendres el Consell ha acordat modificar, mitjançant un decret llei, alguns articles i disposicions de la llei de la funció pública valenciana per a adequar la norma autonòmica a la llei estatal 20/2021 de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat.
Amb aquesta modificació aprovada pel Consell, es donen per complits també els acords aconseguits en la comissió bilateral de cooperació administració general de l'Estat-Generalitat respecte a la normativa autonòmica en matèria de funció pública.
D'aquesta manera, es modifica la disposició transitòria tretzena per a permetre, en els processos d'estabilització d'ocupació temporal, la inclusió en borses de treball ja existents a aquells interins que, havent participat en un procés de selecció de personal, no l'hagen superat i haja sigut destituït del lloc que ocupava.
L'EVAP centralitzarà la formació
D’altra banda, es modifiquen també dos apartats de l'article 104 per a recalcar que l'Escola Valenciana d'Administració Pública, l’EVAP, serà l’encarregada de gestionar, no sols les accions formatives de l'administració de la Generalitat, sinó també de tot el seu sector públic instrumental, així com el seu paper coordinador de les accions formatives planificades pels altres centres de formació de personal empleat públic existents en la Generalitat.
Així mateix, el decret llei estableix que el nomenament de personal interí per a llocs vacants tindrà una duració màxima de tres anys.