L’alcalde de Benidorm sobre la taxa turística: "És un impost. No és una taxa, perquè no és voluntària"

Toni Pérez augura bones perspectives d’ocupació, atés que els caps de setmana es penja el cartell de complet i entre setmana s'arriba al 85%

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, intervé en 'Les notícies del matí' d'aquest dilluns / À Punt NTC

"La taxa turística no és una taxa, és un impost". Així de contundent es mostrava l’alcalde de la ciutat turística per excel·lència, Benidorm, sobre la nova taxa que ha aprovat el govern valencià i que pretén gravar les estades turístiques amb un import que voluntàriament poden imposar els ajuntaments.

Durant la seua intervenció en Les notícies del matí, el popular Toni Pérez veu aquesta taxa com "un impost de nova creació, que penalitza una part de l’activitat turística ja regulada".

Des del seu punt de vista, "quan un turista va a un hotel, a un càmping o a un apartament regulat ja paga un impost, que és l’IVA, per tant, amb la nova taxa es grava de nou una activitat ja gravada amb un altre impost".

Pérez ha manifestat la seua ferma oposició a aquesta taxa i l’ha atribuïda al "sainet" que tenen els grups del Consell al voltant d’aquesta nova taxa. "No caben nous impostos que penalitzen una activitat com la turística, que aporta tant al bé comú", argumentava Pérez durant la seua intervenció en la ràdio d’À Punt.

En lloc d’aquesta taxa, l’alcalde de Benidorm advoca per una redistribució de l’impost de l’IVA, que beneficie els ajuntaments, i que permeta finançar els serveis turístics: "L’IVA que es genera en l'àmbit turístic, l’Estat l’ha de redistribuir entre les comunitats autònomes i aquestes derivar part als municipis, d’aquesta manera els pressupostos dels ajuntaments deixarien de suportar en els seus comptes els serveis que requereix el turisme", assenyalava.

Pel que fa a les previsions turístiques d’aquest estiu, quan s’espera que el sector turístic fregue el volum previ a l’any de la pandèmia, Pérez ha argumentat que Benidorm està registrant molt bona ocupació des del mes de maig, fins i tot els caps de setmana està penjant el cartell de complet.

Un 85% d'ocupació entre setmana

Entre setmana, segons ha admés, la xifra d’ocupació se situa en el 85%, el que evidencia, segons l’alcalde d’aquest municipi de la Marina Baixa, la recuperació del sector turístic.

Unes bones xifres que no han sentit la pèrdua d’una bandera blava en les platges del municipi, la de Ponent, que Toni Pérez ha atribuït a "una analítica d’aigua que l’Ajuntament no coneix".

L’alcalde ha argumentat que aquestes dades, de les quals desconeix els detalls, no han afectat la imatge turística de la ciutat. "Tant la platja de Ponent com la de Llevant són dues de les cinc millors platges del món", assenyalava. Creu que l’afluència de turistes que registren aquests dos espais evidencien que no tindre bandera blava no és dissuassori.

"Té uns arenals magnífics, bona aigua per al bany, llavapeus... No ens preocupa el fet que la platja de Ponent no tinga bandera blava", sentenciava. 

També et pot interessar

stats