El PPCV presenta mocions als ajuntaments contra la taxa turística

Critiquen que l'impost ataca la competitivitat del turisme i disminueix el poder adquisitiu dels visitants

Imatge de la platja de Benidorm aquest divendres
Imatge de la platja de Benidorm / À Punt NTC

El Partit Popular ha presentat una moció als ajuntaments de la Comunitat Valenciana perquè mostren el seu rebuig a l'aplicació de la taxa turística. Consideren que l'impost, consensuat entre els tres socis del Botànic, "llasta" la recuperació d'un dels principals motors econòmics en atacar "la competitivitat del sector del turisme" i "disminuir" el poder adquisitiu dels visitants.

El sotssecretari d'organització del PPCV i portaveu del partit en la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Juan Francisco Pérez Llorca, ha afirmat que continuaran "defensant i lluitant" contra la imposició de la taxa turística. Segons ha assenyalat, "tots els professionals, les empreses del sector i les que es beneficien en segona instància d'aquest, la societat civil, i els turoperadors europeus, han advertit de l'efecte perjudicial d'aquest nou impost".

Amb la moció als ajuntaments, el PPCV assegura que vol "contribuir" a defensar un sector que ha patit de manera directa les conseqüències de la pandèmia.

PSPV, Compromís i Unides Podem han presentat en les Corts una proposició de llei per a aprovar l'anomenat impost sobre les estades turístiques, taxa que oscil·larà entre 50 cèntims i dos euros diaris i que costejaran tant els turistes com els valencians quan visiten alguna localitat de la Comunitat Valenciana. L'impost, una vegada aprovat al parlament autonòmic, entraria en vigor a finals del 2023 i serà de caràcter voluntari en cada municipi.  

També et pot interessar

stats