La Comunitat Valenciana recuperarà el 96% de turistes internacionals aquest estiu

Els dos principals emissors de turistes cap a Espanya tornaran a ser els tradicionals: el Regne Unit i Alemanya, amb un 5% i un 22%

Turistes en la platja de Benidorm en una imatge d'arxiu
Turistes en la platja de Benidorm en una imatge d'arxiu / Shutterstock

El sector turístic espanyol preveu recuperar aquest estiu el 90% dels turistes internacionals que van vindre en aquest període de 2019. El secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, ha explicat que tindran una temporada alta "sòlida" en la qual es podrà viure "un estiu com els d'abans".

El turista internacional prefereix enguany les illes Balears, que viuran un estiu rècord, amb vendes un 10% superiors a les de 2019, que en el cas d'Eivissa pugen fins al 14%.

La Comunitat Valenciana i Andalusia recuperen el 96% i 95%, respectivament, i la Comunitat de Madrid i el País Basc, un 87% i 85% de les reserves de l'estiu de fa tres anys.

Espanya ha recuperat 9 de cada 10 reserves internacionals fetes en 2019, segons han exposat aquest dijous en la presentació de les perspectives turístiques responsables del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme i de l'empresa d'anàlisi de viatgers ForwardKeys.

El turista nacional, que ha apostat per destins domèstics, unit al retorn del visitant internacional, "demostra la resiliència del model de turisme del nostre país", malgrat el marc actual d'alça dels preus, ha comentat Valdés.

Així mateix, segons les dades de ForwardKeys, les reserves de bitllets per a vols domèstics entre els espanyols estan un 3% per damunt dels valors de 2019, amb La Palma com el quart lloc major demanda.

El perfil del turista internacional, com abans de la pandèmia, procedirà d'Europa

Els dos principals emissors de turistes cap a Espanya tornaran a ser els tradicionals: el Regne Unit i Alemanya, amb un 5% i un 22% més, respectivament en comparació a 2019, recuperant les posicions que havien perdut en la pandèmia en favor de França.

No obstant això, el creixement més gran, segons les dades de ForwardKeys es donarà en els turistes procedents dels països nòrdics, amb un 79% més en el cas de Suècia, 46% més des de Dinamarca i un 33% des de Noruega.

Des de l'altre costat de l'Atlàntic les reserves també estan per damunt del nivell prepandèmia, amb una recuperació del 96% des dels Estats Units, del 9% des de Mèxic i del 6% des de Colòmbia.

També et pot interessar

stats