Les platges valencianes lideren de nou el llistat de banderes blaves, amb 139

La Comunitat Valenciana en suma dos més que l'any passat, quatre de les platges aconsegueixen el segell per primera vegada i la platja de Ponent de Benidorm la perd

Platja Romana a Alcossebre
Platja Romana a Alcossebre

De nou la Comunitat Valenciana és la que més banderes blaves rep per a les seues platges: 139 (amb 2 més que l'any passat i quatre que reben la distinció per primera vegada en la seua història). S'hi afigen 19 ports esportius valencians, tres més que en 2021.

Les platges valencianes que han rebut el guardó de bandera blava per primera vegada són la cala Baladrar de Benissa, la de l'Auir de Gandia i les de l'Escollera i Marenyet-L'illa de Cullera. Recupera la bandera la platja dels Vivers de Guardamar del Segura.

Cala Baladrar de Benissa
Cala Baladrar de Benissa / Imatge d'arxiu
Platja de l'Auir de Gandia
Platja de l'Auir de Gandia / Imatge d'arxiu
Platja de l'Escollera de Cullera
Platja de l'Escollera de Cullera / Visit Cullera
Platja de Marenyet-L'illa de Cullera
Platja de Marenyet-L'illa de Cullera / Visit Cullera

La capital del turisme perd una bandera

Per contra, enguany deixen de tindre el segell de qualitat que sí lluïen durant el 2021 la platja de Ponent de Benidorm, la Cala de Finestrat i la platja Casablanca d'Almenara.

El distintiu de bandera blava onejarà el pròxim estiu en 621 platges espanyoles, sis més que l'any passat, 18 les quals estrenen aquest segell de qualitat que reconeix el bon estat de les aigües, l'alt nivell dels serveis de platja i la seguretat que ofereixen als banyistes.

Platja Ponent de Benidorm
Platja Ponent de Benidorm / Imatge d'arxiu

L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), promotora de la iniciativa, ha difós aquest dimecres el llistat de les 729 banderes blaves que onejaran en 2022 en 621 platges (7 de les quals són interiors) de 250 municipis; 103 ports esportius (7 més que l'any passat) i en 5 embarcacions turístiques sostenibles (3 més que l'any passat) de tot Espanya.

També et pot interessar

stats