Ione Belarra es presenta a València com la nova esperança per a liderar Podem

La ministra de Drets Socials ha insistit en la intenció del partit morat de guanyar les eleccions i ser la primera força progressista d'Espanya

Ione Belarra a la seua presentació com a candidata per a liderar Podem
Ione Belarra en la seua presentació com a candidata per a liderar Podem / À Punt
22 de maig 2021 - 15:48

L'aspirant a la secretaria general de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha presentat aquest dissabte a València la seua candidatura per a liderar la formació morada.

Belarra va arribar al govern el passat mes abril i va ser un dels canvis que es van produir en l'executiu després de l'eixida de l'exvicepresident de Podem, Pablo Iglesias.

Precisament, ha sigut agraint a l'exlíder del partit com Belarra ha començat el seu discurs de presentació, afirmant que "sense Pablo Iglesias Podem no es podria entendre. D'ell hem aprés el més important: a prendre el camí correcte encara que no siga el més senzill". Per això, ha promés que "la militància de Podem estarem a l'altura".

En la presentació també ha reivindicat el paper de Podem en el govern com a partit que "assenyala cap al futur del país i sense el qual no s'haurien aprovat lleis com la de la protecció de la infància, la llei contra la precarietat laboral o la llei de regulació de la publicitat de les cases d'apostes". Per a acabar, ha demanat el suport dels seus companys i companyes per a fer de "Podem la primera força progressista d'Espanya i convertir Yolanda Díaz en la primera presidenta".

La candidata ha tingut amb el suport en la seua presentació d'Irene Montero, ministra d'Igualtat. En l'acte Montero ha anunciat que Belarra ha superat els 4.200 avals i és la primera persona a aconseguir-ho en una assemblea de Podem. També ha fet al·lusió al País Valencià com un territori on s'ha demostrat que "es pot governar de manera diferent".

El portaveu d'Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, també ha intervingut. Ha destacat que "comença una nova època en Podem i mai abans dones amb aquest nivell de compromís, capacitat i valentia han estat en el pont de comandament d'una força política cridada a dirigir aquest país".

La secretària d'estat d'Igualtat, Noelia Vera, i els coportaveus de la formació morada, Rafa Mayoral i Isa Serra també han participat en l'acte, així com l'eurodiputada d'Unides Podem Idoia Villanueva, el secretari d'estat de Drets Socials, Nacho Álvarez, la portaveu adjunta d'Unides Podem al Congrés, Sofía Castañón, o el vicepresident de la Generalitat i membre d'Unides Podem, Rubén Martinez Dalmau, entre altres membres de la formació.

La presentació ha tingut lloc al Jardí Botànic de la Universitat de València i s'hi ha fet referència a l'Acord del Botànic subscrit entre el PSOE, Compromís i Unides Podem per a governar la Generalitat.

També et pot interessar

stats