Dalmau a VOX: “La democràcia no els agrada, són lacais de Goebbels”

El vicepresident segon de la Generalitat ha posat en pràctica el cordó sanitari al partit d’ultradreta

Intervenció de Martínez Dalmau a les Corts / À Punt NTC

Aquest djous durant la sessió de control al Consell a les Corts, el vicepresident segon Rubén Martínez Dalmau ha qualificat Vox de "lacais de Goebbels", ministre de propaganda de Hitler. 

Ho ha fet en resposta a una pregunta del diputat de Vox Miguel Pascual sobre el parc públic de vivenda, i, a més, ha afegit que són el passat i que les seues idees no tenen cabuda en el món actual.

En la seua intervenció, Dalmau ha retret a Vox que "vol que se suprimisca el parlament" valencià, i els ha blasmat pel fet que un diputat del seu grup es referira a les Corts com a "corts situades en el llevant espanyol": "Vostés es donen compte de com és de decrèpita aquesta expressió?", els ha etzibat, al mateix temps que els ha dit: "ja hi ha televisió en color, ja no ens informem pel NO-DO".

Fora de l'hemicicle, la síndica de Vox, Ana Vega, ha instat el president de les Corts, Enric Morera, perquè que "faça complir el reglament de la cambra" i ha indicat que les sessions de control "són de l'oposició al govern, no al revés". "No permetrem que se'ns diga lacais de Goebbels", ha asseverat.

 "Aleshores, el reglament de les Corts per a què val, solament per quan els interessa a ells? Volem que es complisquen les normes de les Corts, que no es falte a la dignitat de la cambra i que siguen els consellers els que responguen les preguntes que estem fent", ha indicat.

Fa uns dies els tres partits del Botànic informaren que dibuixaran una línia roja amb la paraula per a lluitar contra les tesis de la ultradreta. Concretament, la formació a la qual pertany Dalmau, Unides Podem, va explicar que utilitzaran els seus temps de rèplica o resposta per a parlar de democràcia, feminisme o, com ha fet hui el vicepresident segon, dir que Vox és un partit d’ultradreta assimilat al nazisme. 

També et pot interessar

stats