Manolo Mata, a Vox: "Em fan fàstic"

El síndic del PSPV li ha retret al partit d’ultradreta que porte al parlament "els discursos més agressius que ha viscut la democràcia”

Manolo Mata, a Vox: "Em fan fàstic" / À Punt NTC

El síndic del PSPV-PSOE en les Corts, Manolo Mata, ha retret Vox que porten al parlament "els discursos més agressius que ha viscut la democràcia espanyola". "Em fan fàstic", els ha dit.

En la seua intervenció al parlament valencià, Mata ha retret al portaveu adjunt de Vox, José María Llanos, que el president de la seua formació, Santiago Abascal, considerara que aquest és el pitjor govern en 80 anys, i li ha tirat en cara que se senta "orgullós" d'aquesta "època nefasta". "Supose que també dels afusellaments de la tardor del 75", li ha recriminat.

"Vosté creu de veritat que aquest és el pitjor govern d'Espanya en 80 anys. El govern més lliure, el que lluita per la igualtat, i que està format per partits que han aconseguit que ja no els diguem "el Senyoret", que no hàgem d'agenollar-nos, humiliar i suportar la desigualtat permanent, ni l'anihilació de la paraula, ni l'exaltació permanent de la violència”, ha manifestat.

Durant el debat, Llanos ha asseverat que l'esquerra ha "distorsionat la democràcia i ha manipulat la llibertat" i els ha anomenat "mals aprenents d'Adorno i Gramsci". A més, ha manifestat: "No ens fan por, no ens espanten, hem vingut a defensar els ciutadans enfront dels manipuladors que es burlen de la democràcia no acceptant aquesta proposició no de llei". Vox havia presentat una proposició per a reformar el Consell Jurídic Consultiu perquè dos grups parlamentaris puguen demanar un dictamen a aquest organisme encara que no sumen la majoria parlamentària.

Unides Podem retreu a Llanos que faça campanya “per als seus estimats líders”

Des d’Unides Podem, Irene Gómez ha criticat el discurs de Llanos i ha remarcat que "no per alçar la veu el que es diu és més cert". A més, li ha tirat en cara que utilitze el faristol “per a fer campanya per als seus estimats líders".

Així mateix ha indicat que el feixisme no s'ha instal·lat d'un dia per a un altre, sinó que s'ha cuinat “a foc lent” en un clima d’impunitat i normalització de l'insult. “Què serà el següent? Aquesta és la factura que paga la democràcia per blanquejar el feixisme”, ha asseverat.

Compromís: “el drama és que hi haja demòcrates que donen veu als feixistes”

El diputat de Compromís, Carles Esteve, també ha criticat la impunitat d’aquests discursos als parlaments. Fent referència a una cita d’Enric Valor, Esteve ha dit: “El drama no és que hi haja feixistes. El drama és que hi haja demòcrates que els hi donen veu". 

També et pot interessar

stats