Ione Belarra presenta a València la seua candidatura a liderar Podem

La ministra de Drets Socials tindrà el suport de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, del portaveu d'Unides Podem al Congrés, Pablo Enechique, i d'altres destacats dirigents

Ione Belarra visita una vivenda pública a València
Imatge d'arxiu de Ione Belarra durant la visita a una vivenda pública a València / Rober Solsona

L'aspirant a la secretaria general de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, presenta aquest dissabte a València la seua candidatura per a liderar la formació morada, i ho fa amb el suport de destacats dirigents del partit, que formen part de la seua llista de cara a Vistalegre IV.

La ministra va arribar al govern el passat mes abril, i va ser un dels canvis que es van produir en l'executiu després de l'eixida de l'exvicepresident i líder de Podem Pablo Iglesias.

Ione Belarra tindrà el suport der la ministra d'Igualtat, Irene Montero, del portaveu d'Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, de la secretària d'Estat d'Igualtat, Noelia Vera, i dels coportaveus de la formació morada, Rafa Mayoral i Isa Serra.

També participaran en aquest acte l'eurodiputada d'Unides Podem Idoia Villanueva, el secretari d'Estat de Drets Socials, Nacho Álvarez, i la portaveu adjunta d'Unides Podem al Congrés, Sofía Castañón.

La presentació tindrà lloc al Jardí Botànic de la Universitat de València, que evoca el Pacte del Botànic subscrit entre el PSOE, Compromís i Unides Podem per a governar la Generalitat.

Nucli dur de Podem

En la candidatura al consell ciutadà estatal figuren pesos pesants de Podem, en una línia de continuïtat amb la direcció del secretari general que la deixa.

A la llista de Belarra també se sumen membres de l'actual executiva, com els diputats Jaume Asens, Pilar Garrido i Txema Guijarro, així com el coordinador autonòmic a Castella i Lleó, Pablo Fernández; el secretari de comunicació, Juanma de l'Olmo;  i Ángela Rodríguez Pam, scretària de drets LGTBI.

La ministra també s'ha envoltat de diversos líders territorials, com la coordinadora autonòmica a Andalusia, Martina Velarde, el seu homòleg a Madrid, Jesús Santos, el coordinador a Múrcia, Javier Sánchez Serna, i la portaveu a les Corts, Pilar Lima.

A tots aquests suports se suma la líder dels comuns al Parlament de Catalunya, Jéssica Albiach, la consellera de Drets Socials del govern de les Canàries, Noemi Santana, i els diputats al Congrés Antón Gómez-Reino (representant de Galícia en Comú), Antonia Jover, María Luisa Saavedra, Isabel Franco, Lucía Muñoz i Ismael Cortés.

L'aspirant a la secretaria general de Podem, com a ministra de Drets Socials arriba amb l'aprovació aquesta setmana de la llei de protecció a la infància. Una norma pionera a Espanya, que ha suscitat un ampli consens entre els grups parlamentaris i dona resposta a les demandes històriques de les organitzacions d'infància.

També et pot interessar

stats