Iglesias assenyala en el seu adeu que "a Podem no se'ns compra"

Després de 342 dies al govern, Iglesias ha difós un vídeo gravat en el seu despatx en el qual mostra la confiança en la seua successora, Yolanda Díaz.

Pablo Iglesias recull la seua motxilla en el congrés dels diputats
Pablo Iglesias recull la seua motxilla en el Congrés / A. Ortega (Europa Press)

El vicepresident segon del govern, Pablo Iglesias, ha assegurat aquest dimarts en un vídeo de comiat que ha sigut "un honor" formar part de l'executiu i que en aquest temps ha demostrat que Podem "no es ven" i que és capaç de generar "millores" per a la majoria de la societat. Iglesias se’n va després de 14 mesos i sense aprovar un dels compromisos que havia adquirit amb el seu electorat: la llei de vivenda.

Després de 342 dies al govern i d'assistir al seu últim Consell de Ministres, Iglesias ha difós en les seues xarxes socials un vídeo gravat en el seu despatx en el qual mostra la confiança en la seua successora com a vicepresidenta, Yolanda Díaz, i en l'equip del Ministeri de Drets Socials que encapçalarà l'ara secretària d'Estat de l'Agenda 2030, Ione Belarra.

"Hem demostrat que, malgrat tot, les coses es podien fer millor, que a nosaltres no se'ns compra i que som capaces de produir millores per a la majoria social de la nostra pàtria", assenyala Iglesias en el seu vídeo.

També relata que ha comprovat que el govern té "una enorme capacitat d'organitzar recursos i millorar la manera d'organitzar-nos com a societat" i en aquest sentit reivindica que durant aquesta crisi del coronavirus l'executiu ha posat per davant l'"interés general".

El líder de Podem alerta que "enfront del govern hi ha oligarquies que exerceixen el seu immens poder polític, econòmic i mediàtic perquè les institucions defensen els seus interessos i no els interessos de la majoria", el que genera "límits i contradiccions".

A més, manifesta la seua intenció de bolcar-se ara allà on considera que serà "més útil", la seua candidatura a la presidència de la Comunitat de Madrid.

D'altra banda, ha mostrat el seu orgull per haver aconseguit en aquest any "tan dur" un acord amb els sindicats i la patronal per a augmentar progressivament la inversió en dependència i transvasar diners a les comunitats autònomes, de manera que ara, diu, dependrà d'elles la reducció de les llistes d'espera i la millora laboral de les treballadores del sector.

També et pot interessar

stats