Sánchez estrena foto de família del nou executiu amb Ione Belarra

Yolanda Díaz assumeix el lideratge d'Unides Podem dins del govern de coalició, que inicia una nova etapa amb l'eixida de Pablo Iglesias.

Pedro Sánchez posa amb els seus ministres en el Palau de la Moncloa a Madrid aquest dimarts
Pedro Sánchez posa amb els seus ministres en el Palau de la Moncloa a Madrid aquest dimarts / Emilio Naranjo (Efe)

El president del govern, Pedro Sánchez, ha presidit aquest dimarts en el Palau de la Moncloa la foto de família del nou executiu després de la incorporació de Ione Belarra i el canvi de cartera de Nadia Calviño i Yolanda Díaz, vicepresidentes segona i tercera, respectivament. Posteriorment, Sánchez ha presidit el primer Consell de Ministres sense el líder de Podem i exvicepresident segon, Pablo Iglesias, que va assistir a la seua última reunió el dimarts passat per a dedicar-se des d'aleshores a la seua candidatura a la presidència de la Comunitat de Madrid.

Per primera vegada la nova ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, s'ha assegut en el Consell de Ministres, en el qual la titular de la cartera d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, s'ha estrenat com a vicepresidenta segona, i Yolanda Díaz ha ocupat el seu lloc com a vicepresidenta tercera a més de ministra de Treball i Economia Social. Amb aquest canvi, Díaz assumeix també el lideratge d'Unides Podem dins del govern de coalició, que inicia una nova etapa amb l'eixida d'Iglesias.

Abans d'accedir a l'edifici del Consell de Ministres, Calviño, Díaz i Belarra, per aquest orde, han arribat caminant uns metres fins a la porta i han posat per als informadors gràfics mostrant les seues respectives carteres. Han accedit a l'interior i poc després han tornat a eixir al costat de Sánchez i la resta d'integrants del govern per a la tradicional foto de cada nou executiu.

La nova ministra de Drets Socials, Ione Belarra
La nova ministra de Drets Socials, Ione Belarra / Emilio Naranjo (Efe)

L'última vegada que es va prendre aquesta fotografia va ser el passat 2 de febrer, després de la incorporació de Miquel Iceta al capdavant de Política Territorial i Funció Pública, i el canvi de cartera de Carolina Darias, que va rellevar Salvador Illa en Sanitat.

El president i els seus 22 ministres, entre els quals hi ha ara més dones que homes, s'han repartit en quatre files en l'escalinata exterior, amb mascaretes i més distanciats de l'habitual per a complir els protocols sanitaris. A continuació, tots ells han accedit a l'interior per a iniciar la primera reunió del nou Consell de Ministres, el tercer de la legislatura.

També et pot interessar

stats