Calviño, Díaz i Belarra prometen els seus càrrecs davant Felip VI

Les tres responsables polítiques han assumit formalment amb aquest acte les noves responsabilitats dins l'executiu.

Un moment de la cerimònia d'aquest dimecres. / Juan Carlos Hidalgo (Efe)
Un moment de la cerimònia d'aquest dimecres / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

La nova vicepresidenta tercera, Yolanda Díaz; Ione Belarra, des d'aquest dimecres Ministra de Drets Socials i Agenda 2030, i Nadia Calviño, que s'estrena com a vicepresidenta segona han promés aquest dimecres els seus càrrecs davant el rei Felip VI. Es formalitza així l'assumpció de responsabilitats que va anunciar aquest dimarts en roda de premsa el president del govern, Pedro Sánchez. La remodelació, la segona d'aquesta legislatura, és el resultat de l'eixida de Pablo Iglesias, que fins ara ocupava la vicepresidència segona del govern i que ha decidit abandonar aquesta responsabilitat per a ser candidat de Podem a les eleccions madrilenyes.

Davant un exemplar de la Constitució i sense presència de símbols religiosos, com ha sigut habitual en les últimes ocasions en què ha tingut lloc aquest acte, Calviño, Díaz i Belarra han assumit les seues noves responsabilitats en el Saló d'Audiències. En l'acte han estat presents també Pedro Sánchez i el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, en la seua condició de notari major del Regne.

Després de la promesa, Felip VI ha felicitat les dues vicepresidentes i la ministra de Drets Socials i ha posat amb elles davant els mitjans gràfics al costat de Sánchez i Campo. A continuació, han mantingut una conversa informal en el mateix Saló d'Audiències. Una vegada complit el tràmit a la Zarzuela, tindrà lloc la cerimònia de traspàs de la cartera en el Ministeri de Drets Socials on Iglesias li passarà el relleu a Belarra.

Aquesta és la segona remodelació que Sánchez concreta en el seu gabinet. La primera es va produir després que el passat 27 de gener Carolina Darias passara a ser ministra de Sanitat en substitució de Salvador Illa i Miquel Iceta relevara aquella com a responsable de Política Territorial i Funció Pública.

També et pot interessar

stats