Sánchez oficialitza els canvis: "Per primera vegada en la història tenim quatre vicepresidentes"

Yolanda Díaz, Nadia Calviño i Ione Belarra assumeixen noves responsabilitats dins l’executiu espanyol

Sánchez, aquest dimarts, en roda de premsa
Sánchez, aquest dimarts, en roda de premsa

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha oficialitzat aquest dimarts de vesprada en roda de premsa els canvis del que és la segona crisi del govern durant aquesta legislatura. Sánchez ha agraït al vicepresident segon, Pablo Iglesias, el treball en l’executiu i el treball de la coalició durant la pandèmia. “Unitat, responsabilitat i l’interés general”, ha dit, sempre han format part del treball del govern de coalició

Sánchez ha ratificat a la ministra de Treball, Yolanda Díaz, que manté la cartea i entra com a vicepresidenta tercera del govern; Ione Belarra serà a partir d’ara Ministra de Drets Socials i Agenda 2030 (fins ara secretari d’Estat de l’Agenda 2030) i Nadia Calviño se manté com a Ministra de’Assumptes Econòmics i Transformació Digital i a partir d’ara serà vicepresidenta segona.

Sánchez ha remarcat que Espanya és el sisé país del món amb major proporció de dones dins el consell de ministres i el quart d’Europa.  I per primera vegada en Espanya quatre dones ocupen les quatre vicepresidències del govern. El president considera que Espanya es converteix així novament en una referència.

També et pot interessar

stats