Pablo Iglesias: "Deixe tots els meus càrrecs del partit i de la política"

Ha reconegut que l’esquerra “ha fracassat” en les eleccions madrilenyes per a fer fora la “dreta trumpista liderada per Ayuso i la ultradreta”

El líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, anuncia en roda de premsa que deixa tots els càrrecs
El líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, anuncia en roda de premsa que deixa tots els càrrecs / Efe

Les eleccions a la Comunitat de Madrid es cobren la primera víctima. El líder d’Unides Podem i candidat a l’Assemblea de Madrid, Pablo Iglesias, ha anunciat que abandona tots els seus càrrecs polítics. “Deixe tots els meus càrrecs del partit i de la política institucional. No seré un tap per a la renovació de lideratge que necessita la nostra força política”, ha assegurat. 

En una roda de premsa per analitzar els resultats electorals a Madrid, Iglesias ha reconegut que les formacions d’esquerra han “fracassat” en el seu intent de fer fora la “dreta trumpista liderada per Díaz Ayuso i la ultradreta”. "Hem estat molt lluny de sumar una majoria suficient per a armar un govern decent", ha dit. 

El líder d’Unides Podem ha lamentat que la seua figura no contribueix per a sumar en el seu partit ni en les institucions polítiques i ha afegit que el seu paper últimament ha limitat la seua formació. 

Iglesias li ha estés la mà a la vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, per a ser la seua successora. “Crec que Yolanda pot ser el relleu, la pròxima presidenta del govern espanyol. Pot aspirar a construir una alternativa a la ultradreta”, ha afegit. 

Iglesias: “Mai Madrid havia sigut tan diferent d'Espanya”

El líder d’Unides Podem ha valorat els resultats electorals com una “tragèdia”, sobretot per l’alta participació d’enguany, que ha fregat el 76%. “Les dades de participació són altíssimes, aquest era un dels nostres objectius. Però en lloc d’aconseguir el que buscàvem, ha consolidat la victòria de la dreta trumpista i de la ultradreta”. 

A més, Iglesias ha augurat que un possible govern del Partit Popular amb Vox a l’Assemblea de Madrid aguditzarà els problemes territorials a Espanya i ha pronosticat una “intensificació” de la deslleialtat de l’executiu autonòmic al govern espanyol. “Mai Madrid havia sigut tan diferent d'Espanya i mai Madrid havia sigut tan diferent d'altres territoris”, ha manifestat.  

Els líders valencians d'Unides Podem agraeixen la tasca d’Iglesias 

Les primeres reaccions per a valorar l’anunci d’Iglesias no s’han fet esperar. La síndica a les Corts d’Unides Podem, Pilar Lima, ha dit en una publicació en Twitter: “Gràcies per tant Pablo. Estarem donant-ho tot i sé que estaràs prop”. 

També ha parlat el vicepresident segon del govern valencià i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, qui ha dit que la política mai va ser la mateixa des de l’arribada de Pablo Iglesias.  

També et pot interessar

stats