Compromís demana una revisió “imminent” de l’Acord del Botànic

Fa alguns dies la nova secretària general de Podem ja va demanar al president Puig la revisió de l’actual pacte del tripartit.

Joan Ribó, Mónica Oltra i Àgueda Micó, aquest matí, durant l'acte de Compromis.
Joan Ribó, Mónica Oltra i Àgueda Micó, aquest matí, durant l'acte de Compromis.

Compromís demana que es revise el pacte del Botànic abans del mes d’agost. La coalició valencianista, en un acte al jardí Botànic de València, on es va signar el primer acord de govern amb el PSPV, ha explicat que veu necessària una renovació del Botànic 2, al qual s’ha afegit Unides Podem, perquè l’escenari obert després de la crisi sanitària de la Covid-19 requereix noves propostes i readaptar els objectius del pacte del govern valencià. “És necessari revisar el pacte perquè aquesta situació no era previsible”, ha explicat la vicepresidenta primera del Consell, Mónica Oltra, en referència a la nova realitat després de la pandèmia.

Amb el lema “Les persones, primer”, Compromís ha presentat un document en 120 propostes que vol debatre de manera immediata al si del Consell. La formació assegura que, encara no hi ha una data concreta per a eixa reunió, és imminent i ha augurat un termini màxim de quinze dies, abans de l’agost. “El pacte del Botànic es firmà fa un any i ningú podia imaginar la situació que vivim ara i per tant necessita la readaptació”, ha explicat Mónica Oltra, coportaveu de Compromís i vicepresidenta primera del Consell. Oltra ha afegit que portaran el document presentat a la pròxima reunió de la comissió de seguiment que ja s’ha anunciat que es convocarà perquè s’incorpore a la revisió del pacte del Botànic 2.

Fa alguns dies la nova secretària general de Podem, Pilar Lima, ja va demanar al president Puig la revisió de l’actual pacte del tripartit. Puig i Lima coincidiren en la necessitat d’actualitzar les “noves prioritats” sorgides després de la crisi per la Covid-19, a través d’“un debat intern” dins del Botànic i la taula de seguiment del pacte.

Per a eixa renovació del pacte del Botànic 2, la coalició ha elaborat unes propostes plasmades, entre les quals destaca una política més activa de les autonomies a Europa. Águeda Micó ha defensat un pacte que mantinga l’esperit progressista, que aprofundisca en la transició ecològica, en una economia més sostenible i inclusiva, així com en uns serveis públics forts.

També et pot interessar

stats