Pablo Iglesias: Del 15M a la vicepresidència i a l'eixida de la política

El cofundador de Podem deixa tots els càrrecs institucionals i de partit per “evitar ser la diana que afecte de ple el partit”

Pablo Iglesias aplaudeix els seus companys la nit electoral. / Efe

Pablo Iglesias abandona la política. Qui pretenia ser el revulsiu de l'esquerra en les eleccions autonòmiques madrilenyes va deixar ahir tots els càrrecs, en no haver aconseguit els objectius marcats. Així ho va anunciar després de la victòria de la candidata del Partit Popular, Isabel Díaz Ayuso.

Iglesias deixa tots els càrrecs, tant els institucionals com els de partit, per a evitar -diu- ser la diana que afecte de ple Podem,. Assegura ser absolutament conscient d’haver-se convertit “en un boc expiatori que mobilitza els afectes més foscos” i, per tant, abandona la formació de la qual és cofundador.

Per a justificar la decisió, ha donat la mateixa justificació que va usar al març, quan va deixar la vicepresidència del govern espanyol per ser candidat als comicis madrilenys: considera que, com a militant, ha d’estar allà on siga més útil en cada moment. I ara que ha deixat de ser-ho, ha de saber retirar-se. Malgrat la decisió, s’ha mostrat orgullós d’haver sigut útil a la seua formació i al seu país durant aquests anys. 

Em sent molt orgullós d'haver sigut útil a la meua formació política i al meu país durant aquests anys. Molt orgullós d'haver servit com a vicepresident del Govern, però quan un deixa de ser útil ha de saber retirar-se.

Iglesias deixa una trajectòria política que va començar amb defensa del moviment del 15M i la fundació del partit que va acabar amb el bipartidisme a Espanya, i que continua amb la lluita, ja des de dins del govern espanyol, contra les resistències sistèmiques pel que fa a l'entrada de Podem en el poder.

Pel que fa a la seua successió al capdavant del partit morat, Iglesias ha apuntat a l’actual ministra de Treball i Economia Social i vicepresidenta tercera del govern, Yolanda Díaz.

També et pot interessar

stats