Yolanda Díaz: “Per primera vegada, abordem els problemes estructurals del país”

Davant l'1 de Maig, la ministra de Treball valora en una entrevista a À Punt les claus del pla de recuperació post-Covid i la reforma laboral

Yolanda Díaz: "Cal modernitzar el mercat de treball a Espanya"

“La proposta que hem enviat a la Comissió Europea és integral, ambiciosa. Per primera vegada, s’aborden els problemes estructurals del país”. Així ha definit, en una entrevista a À Punt Notícies, la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Un full de ruta que, diu, inclou aquelles reformes i inversions que el govern espanyol ha estimat necessàries i que han d'afavorir la recuperació i la creació de llocs de treballs després de la crisi sanitària i econòmica per la Covid-19. 

Enguany, l'1 de Maig, el Dia Internacional del Treball, ve marcat per dos de les apostes en matèria laboral del govern espanyol: la reforma laboral i el Pla de recuperació postpandèmia, que recentment ha sigut enviat a Brussel·les perquè la Comissió Europea el revise en un termini màxim de dos mesos. 

Per aquests dos aspectes li ha preguntat un equip d’À Punt a la ministra Yolanda Díaz, qui ha reconegut que ambdos han estat marcats pel diàleg social entre la patronal i els sindicats.   

Sobre el Pla de recuperació, del que el govern espanyol espera rebre 140.000 milions d'euros de fons europeus, Díaz ha assegurat que aquest recull les reformes estructurals i les inversions que l’executiu ha estimat necessàries. Així, ha explicat que té un nivell alt d’autoexigència. “Una vegada que l’hem tramés a Europa, el Govern d'Espanya ha de complir-lo”, ha dit. 

Així mateix, la ministra garanteix que les reformes que s’introdueixen en aquest pla són “les que necessita” el mercat laboral per a millorar-ne els problemes estructurals, el que ella denomina “l’anomalia espanyola”. “Som campions en temporalitat, precarietat, atur estructural, atur estacional i atur juvenil, i per primera vegada ho abordarem”. 

Díaz preveu que hi haja acord sobre la derogació de la reforma a finals d’any

A la pregunta sobre quan derogaran la reforma laboral del Partit Popular, un dels punts clau de l’acord de govern entre el PSOE i Unides Podem, la titular de la cartera de Treball i Economia Social ha dit, convençuda, que ho compliran abans que acabe l’any. Yolanda Díaz ha dit que esperen que hi haja acord entre la patronal i els sindicats en el que considera que és el gran repte de transformació del país. 

També et pot interessar

stats