Illueca abandona la política

El vicepresident segon del Consell en funcions tornarà al seu treball després que Unides Podem no haja aconseguit representació en les autonòmiques

Héctor Illueca, amb Rosa Pérez-Garijo i Pilar Lima, durant la compareixença que va oferir la nit electoral en assabentar-se que Unides Podem no aconseguia representació a les Corts
Héctor Illueca, amb Rosa Pérez-Garijo i Pilar Lima, durant la compareixença que va oferir la nit electoral en assabentar-se que Unides Podem no aconseguia representació a les Corts / Eduardo Manzana (Europa Press)

Héctor Illueca, el vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge en funcions, abandona la política. Així ha transcendit aquest dimarts, quan fonts pròximes al seu entorn han confirmat que, una vegada abandone el càrrec públic, tornarà al seu treball. La seua decisió s’ha conegut l’endemà que la coordinadora autonòmica de Podem durant els últims tres anys, Pilar Lima, anunciara el seu cessament, juntament amb el consell de coordinació, perquè no va aconseguir representació a les Corts ni tampoc a l’Ajuntament de València.

Fonts de l'entorn d'Illueca han assenyalat a Efe que l'encara vicepresident del Consell sempre ha reivindicat que la política era "un parèntesi" en la seua activitat professional, de manera que d'ací a poc finalitzarà una etapa de quatre anys en la qual ha sigut diputat nacional, director general de la Inspecció de Treball i, en els últims temps, membre del Consell.

El número tres del govern valencià en funcions va ser el candidat a la presidència de la Generalitat d’Unides Podem en les últimes autonòmiques, en els quals la seua candidatura va obtindre el 3,5% dels vots, una xifra per davall del llistó electoral. Davant aquests resultats, Illueca es va quedar, per tant, fora de l'hemicicle.

Illueca, de 47 anys, va arribar al Consell el setembre del 2021, arran de la dimissió de Rubén Martínez Dalmau després de les discrepàncies de Martínez Dalmau amb Pilar Lima. Atés que s’incorporava al govern valencià, Illueca va deixar la seua responsabilitat com a director de la Inspecció de Treball i Seguretat Social del Ministeri de Treball.

El conseller d’Habitatge en funcions es va iniciar en la militància política quan estudiava Dret, encara que la va aparcar en acabar els estudis per a tornar-hi el 2011 amb les mobilitzacions del 15-M, i va començar a implicar-se més de la mà de Pablo Iglesias, de manera que en les generals del 2018 i el 2019 va ser el cap de llista de Podem al Congrés per València.

Després de formar-se a Espanya el govern de coalició entre el PSOE i Podem, el gener del 2020 va ser nomenat director de la Inspecció de Treball en el Ministeri dirigit per Yolanda Díaz, càrrec que va deixar mesos després per a ser el màxim representant de Podem en el Consell.

Tornarà a la inspecció de treball

Quan l'actual Consell finalitze el seu mandat, previsiblement durant les pròximes setmanes, quan prenga possessió el nou executiu de coalició PP-Vox, la intenció d'Illueca és reprendre la seua activitat professional com a inspector de Treball i Seguretat Social i com a professor universitari.

També et pot interessar

stats