Les cinquanta mesures de l'acord de govern entre el PP i Vox a la Comunitat Valenciana

L'empremta de la ultradreta s'evidencia en l'aparició de conceptes estrela del seu discurs, com el pin parental, la "violència intrafamiliar" o la lluita contra la "ocupació i la immigració il·legals"

Document conjunt signat aquest dijous pel PP i Vox / À Punt NTC

El Partit Popular i Vox han presentat aquest dijous un acord conjunt amb cinquanta punts que guiaran l'acció de govern a la Comunitat Valenciana. El document se sustenta sobre els cinc eixos consensuats la vespra i conformen un full de ruta per a la legislatura, amb mesures distribuïdes en nou blocs temàtics que marquen les prioritats del nou Consell presidit pel popular Carlos Mazón i en què el torero Vicente Barrera serà vicepresident en representació de l'extrema dreta.

En el pacte programàtic, arreplegat en un document breu de set pàgines i redactat íntegrament en castellà, s'hi inclouen mesures estrela abanderades per Vox com el pin parental, la lluita contra la immigració i l'ocupació il·legals, la “violència intrafamiliar” o la defensa de la “unitat d'Espanya”. L'empremta de la formació ultraconservadora també queda palesa per l'absència de referències al canvi climàtic o la violència de gènere. Aquest és l'acord segellat aquest dijous:

Document
Acord conjunt de PP i Vox per al govern de la Comunitat Valenciana
Consulta'l

Llibertat

1. Defendrem la unitat d'Espanya, la igualtat entre els espanyols i la riquesa i la diversitat cultural.

2. Reivindicarem la història d'Espanya i de la Comunitat Valenciana i garantirem la llibertat de memòria i l'absolut i ple respecte als drets i llibertats de tots. Per això, es derogaran les normes que ataquen la reconciliació en els assumptes històrics.

3. Aprovarem una Llei de Senyes d'Identitat que protegisca els valors i els costums i tradicions de la Comunitat Valenciana com a part essencial de la riquesa plural d'Espanya. Per això, eliminarem les subvencions a les entitats o associacions que promoguen els Països Catalans.

4. Exigirem al govern de la nació un nou marc de finançament autonòmic que garantisca el finançament just de la Comunitat Valenciana.

5. Eliminarem traves burocràtiques i legislatives per a tots els ciutadans de la regió amb l'objectiu d'agilitzar els tràmits i establir un marc per a defendre la llibertat de tots els ciutadans.

Economia

6. Incentivarem l'activitat empresarial impulsant ajudes per a fer costat a les empreses davant dels greus efectes de l'augment de costos.

7. Protegirem les xicotetes i mitjanes empreses, així com a les micropimes, amb especial atenció al comerç local i artesà i a les empreses de gran arrelament per a afavorir-ne el desenvolupament i col·laborant amb la creació i fixació de l'ocupació.

8. Impulsarem un programa de foment de l'ocupació per a crear ocupació de qualitat.

9. Eliminarem l'impost de successions i donacions, així com l'impost de patrimoni.

10. Reducció dràstica de l'IRPF en tots els seus trams, especialment en els salaris mitjans i baixos.

11. Reduirem les taxes autonòmiques que impedeixen el creixement i desenvolupament del teixit industrial a la Comunitat Valenciana.

12. Modificarem la legislació actual per a eliminar les traves excessives que provoquen que les nostres empreses competisquen en inferiors condicions respecte de productors i indústries estrangeres.

13. Aprovarem un pla estratègic de protecció i promoció del turisme.

14. Eliminarem la taxa turística.

Món rural, aigua i patrimoni

15. Impulsarem mesures per a protegir de manera efectiva el nostre gran patrimoni mediambiental i defendrem el patrimoni natural i el desenvolupament de totes les oportunitats que de l'aprofitament se'n deriva per a les persones que resideixen en l'entorn.

16. Defendrem el món rural, les seues tradicions, festes, manera de vida i activitat econòmica, essencial per al desenvolupament de la Comunitat Valenciana i de tot Espanya.

17. Protegirem els nostres agricultors en totes les instàncies amb especial atenció a les plagues que afecten el camp i als preus que reben els productors.

18. Instarem el govern d'Espanya i a les institucions europees a la protecció dels nostres productes enfront de la competència deslleial de tercers països.

19. Fomentarem el relleu generacional en el camp valencià mitjançant l'aplicació de mesures fiscals, reducció de burocràcia i assessorament especialitzat, per a la qual cosa s'agilitzarà la concessió d'ajudes.

20. Garantirem la seguretat de les explotacions agràries enfront de qualsevol classe de delinqüència.

21. Defendrem en totes les instàncies la política de transvasaments, com el del Tajo-Segura. En aquest sentit, exigirem l'aprovació d'un pla nacional de l'aigua i d'un pacte per l'aigua que respecte el dret a aquest bé essencial.

22. Impulsarem l'ampliació de regadius en el sector primari.

23. Impulsarem el desenvolupament de les zones rurals i despoblades de la Comunitat Valenciana per a garantir els serveis públics en tot el territori.

Reducció de la despesa política

24. La correcta i eficient gestió dels diners públics serà un dels signes distintius d'aquest govern. Per això, es reduirà el nombre de conselleries, el nombre d'alts càrrecs i assessors. Se suprimiran els organismes innecessaris que no reporten en el bé general.

25. Promourem el mètode de concurrència competitiva a fi de garantir la transparència i la lliure competitivitat enfront del model de concessió directa de subvencions.

26. Apostarem per un model de ràdio i televisió pública que siga racional amb la conjuntura econòmica i uns continguts que reconeguen la pluralitat de la societat valenciana en conjunt, que afavorisquen la concòrdia i que respecten els valors constitucionals.

Educació i llengua

27. Garantirem la llibertat d'educació, la lliure elecció de centre i la lliure elecció de la llengua d'ensenyament entre les dues oficials en totes les etapes educatives.

28. Els pares triaran lliurement i, si escau, autoritzaran el contingut de les activitats extracurriculars.

29. Reforçarem la inspecció educativa per a preservar la qualitat de l'ensenyament per a traure la ideologia de les aules i permetre que els pares trien l'educació dels fills.

30. Aprovarem un pla per a dignificar la tasca del docent, figura clau en un model educatiu eficaç i de qualitat.

31. Assegurarem l'execució completa de les partides destinades a millorar i a modernitzar els centres educatius.

32. Garantirem l'educació lliure, gratuïta i universal des dels zero anys.

Sanitat

33. Augmentarem el pressupost sanitari al 30% del total amb especial esment a l'atenció primària.

34. Elaborarem un pla sanitari que assegure una atenció àgil i de qualitat en tot el territori i oferisca incentius per a cobrir les places de difícil cobertura, especialment en zones rurals.

35. Garantirem que els serveis d'emergències operen amb un nombre suficient de professionals.

36. Recuperarem els CICUS de Castelló i Alacant per a assegurar la seua presència a les tres províncies.

37. La salut mental serà un dels pilars del sistema sanitari públic amb atenció especial a la plaga del suïcidi i a la soledat no desitjada. Reforçarem les mesures de prevenció per a conscienciar sobre aquesta qüestió.

38. Ampliarem les places de professionals sanitaris i estudiarem la possibilitat de construir nous centres sanitaris a les zones més necessitades.

Polítiques socials, família i habitatge

39. Aprovarem una llei integral de protecció a la família que incloga mesures per al foment de la natalitat amb ajudes al naixement, així com a despeses essencials com el menjador escolar, transport, material, uniformes o activitats extraescolars, l'acompanyament dels nostres majors, el suport a persones dependents i els seus familiars amb especial atenció a les famílies nombroses.

40. Revisarem tot el sistema i la normativa vigent en matèria social amb la finalitat de garantir que les ajudes públiques arriben a les famílies que més les necessiten.

41. Avançarem en un marc legislatiu i de suport administratiu a la conciliació familiar i a les noves realitats de teletreball, assegurant unes condicions laborals dignes i ampliant l'oferta horària de serveis extraescolars i d'escoleta per a les famílies.

42. Augmentarem el parc d'habitatge, reduirem la pressió fiscal i facilitarem l'accés a joves i famílies a un habitatge. Per a això, entre altres mesures, la Generalitat Valenciana avalarà fins al 20% del cost total del primer habitatge als joves.

43. Defendrem els drets de les famílies i promourem polítiques que perseguiran erradicar la violència intrafamiliar, especialment les que pateixen dones i xiquets, garantint la igualtat entre totes les víctimes.

Infraestructures

44. Executarem totes les inversions pendents per a garantir la connectivitat, especialment per via ferroviària, tant de béns com de persones entre les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

45. Impulsarem el desenvolupament del corredor mediterrani, projecte d'importància cabdal per a l'atracció d'inversió i el creixement de les empreses de la nostra regió.

Seguretat

46. En el cas que es produïsca una ocupació il·legal d'un immoble, els poders públics garantiran el dret a la propietat posant a la disposició de la justícia tots els mitjans personals i materials necessaris per a protegir l'afectat.

47. Crearem una oficina especialitzada per a l'assessorament i acompanyament de totes les víctimes enfront de l'ocupació il·legal.

48. La Generalitat Valenciana dins de l'exercici de les seues competències posarà en coneixement de les forces i cossos de seguretat de l'Estat els possibles casos d'immigració il·legal amb especial atenció a les màfies organitzades. De la mateixa manera eliminarem les subvencions a entitats que emparen aquestes pràctiques.

49. Farem costat als cossos i forces de seguretat de l'Estat exigint que se'ls proporcionen tots els mitjans materials, personals i jurídics necessaris per a garantir la seguretat i l'acompliment efectiu de la seua faena.

50. Assegurarem l'orde públic i la seguretat dels barris, tots dos pilars prioritaris d'aquest govern.

També et pot interessar

stats