La Fiscalia nega que els alcaldes del Verger i els Poblets s'aprofitaren del càrrec per a vacunar-se abans de torn
El ministeri públic assegura que van ser citats seguint un "criteri clínic" i demana l'arxivament de la investigació per suborn passiu
La Fiscalia ha demanat l'arxivament de la causa oberta contra l'alcaldessa dels Poblets, Carolina Vives i el seu marit, l'exalcalde del Verger, a la Marina Alta, per presumpte tracte de favor en la vacunació abans de torn contra el coronavirus, segons ha informat el ministeri públic en un comunicat.
En un escrit enviat a la magistrada de Dénia que investiga el cas, María Luisa Calabuig, el fiscal Pablo Romero adverteix que la investigació no ha determinat indicis suficients" de suborn passiu" la infracció penal que se'ls imputava. Relata Romero que els polítics socialistes van ser citats al centre de salut, juntament amb altres treballadors essencials, a fi que no es perdera el sobrant d'unes dosis que s'havien descongelat. I destaca que, tot i rebre la vacuna, "van mostrar serioses reticències, segons es desprén de les declaracions practicades". Els sanitaris interrogats van declarar que la parella es va vacunar seguint un "criteri clínic" el huit de gener, en absència d'un protocol clar, que no es va establir fins dies després, el dia quinze del mateix mes.
Es dona la circumstància que el PSPV-PSOE va suspendre de militància Vives i Coll des que va transcendir la vacunació i que el segon va dimitir com a alcalde del Verger després de perdre el suport del grup municipal socialista.
A més dels dos dirigents socialistes, la Fiscalia també va denunciar l'alcalde de la Nucia (Marina Baixa), el popular Bernabé Cano, per a qui el ministeri públic demana nou mesos de presó i dotze anys d'inhabilitació per suborn i prevaricació. A diferència de Vives i Coll, que van ser citats pel centre de salut, Cano va rebre la primera dosi en una residència de majors, l'accés a la qual estava restringit, abans que el centre completara la vacunació al personal i les persones residents.