La Fiscalia demana inhabilitar 12 anys l'alcalde de la Nucia per avançar-se al torn en la vacunació

Es tracta del primer escrit d'acusació presentat per la Fiscalia en relació amb la vacunació suposadament irregular de càrrecs públics de la província d'Alacant

L'alcalde de la Nucia, el popular Bernabé Cano
L'alcalde de la Nucia, el popular Bernabé Cano / Twitter: @BernabeCanoES
23 de desembre 2021 - 10:43

La Fiscalia d'Alacant ha presentat en el jutjat d'instrucció número 2 de la Vila Joiosa (Marina Baixa) l'escrit d'acusació de l'alcalde de la Nucia, Bernabé Cano (PP), en el qual sol·licita per a ell una condemna de dotze anys d'inhabilitació per a l'ocupació i càrrec públic per un delicte de prevaricació, per avançar-se al torn presumptament per a vacunar-se contra la covid.

La Fiscalia també demana la inhabilitació del dret a ser elegit en unes eleccions (dret de sufragi passiu) per aquest mateix delicte, al mateix temps que sol·licita per a Cano una pena addicional de nou mesos de presó i dos anys de suspensió de càrrec públic com a autor d'un possible delicte de suborn.

La titular del jutjat de primera instància i instrucció 2 de la Vila Joiosa va incoar, el mes de juny, diligències prèvies i va citar a declarar com a investigat al juliol l'alcalde de la Nucia, Bernabé Cano, per vacunar-se presumptament de manera irregular contra la covid-19 el 6 de gener en una residència geriàtrica de la localitat. I a principis d'aquest mes de desembre, la titular del jutjat de primera instància i instrucció 2 de la Vila Joiosa ha ratificat els indicis de criminalitat contra Cano per aquests fets.

L'acusació pública sosté que el passat sis de gener, el polític va incomplir els protocols sobre l'ordre de vacunació dictats per l'autoritat sanitària i es va aprofitar de la seua condició d'alcalde per a acceptar que se li injectara el vial en la residència de la tercera edat del municipi, vinculada a l'Ajuntament, sense que li corresponguera, perquè no figurava entre els grups prioritaris establits per a rebre la inoculació.

Es tracta del primer escrit d'acusació presentat per la Fiscalia en relació amb la vacunació suposadament irregular de càrrecs públics de la província d'Alacant.

Al marge de les diligències seguides contra l'alcalde de la Nucia en el jutjat número 2 de la Vila Joiosa segueixen en curs les investigacions tramitades pel jutjat número 2 de Dénia al matrimoni de Ximo Coll i Carolina Vives -tots dos socialistes-, regidors respectivament del Verger i dels Poblets, pels mateixos fets.

També et pot interessar

stats