Bernabé Cano, primer polític investigat per vacunar-se abans d'hora

Un jutjat de la Vila Joiosa ha citat a declarar l'alcalde de la Nucia el pròxim 7 de juliol

L'alcalde de la Nucia i diputat provincial del PP, Bernabé Cano
L'alcalde de la Nucia i diputat provincial del PP, Bernabé Cano / À Punt NTC

La titular del jutjat de primera instància i instrucció 2 de la Vila Joiosa ha incoat diligències prèvies i ha citat a declarar com a investigat el pròxim 7 de juliol l'alcalde de la Nucia, Bernabé Cano, per vacunar-se presumptament de manera irregular contra la Covid-19 el passat 6 de gener en una residència geriàtrica de la localitat.

La jutge atén així la petició de la denúncia presentada per Fiscalia contra el primer edil per un presumpte delicte de suborn passiu impropi.

La instructora també ha acordat en el mateix acte, notificat aquest dilluns a les parts, prendre declaració a una dotzena de testimonis (treballadors de la sanitat pública valenciana i de la mateixa residència) entre els dies 6 i 7 de juliol.

Així mateix, ha ordenat remetre un ofici a la residència de la tercera edat per tal que identifique les persones que integren el personal d'infermeria que van administrar a l'investigat la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus.

Finalment, la jutgessa ha demanat a la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat Universal que l'informe de si l'investigat ha rebut la segona dosi i ha requerit a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives perquè indique si l'Ajuntament de la Nucia té algun tipus de responsabilitat en la gestió o supervisió de l'activitat assistencial de la residència.

També et pot interessar

stats