La Conselleria de Sanitat investigarà la vacunació de l’alcalde de la Nucia

El diputat provincial del PP, Juan Bautista Roselló, també va rebre la vacuna el passat 12 de gener.

L'alcalde de la Nucia i diputat provincial del PP, Bernabé Cano
L'alcalde de la Nucia i diputat provincial del PP, Bernabé Cano / Twitter: @BernabeCanoES

La Conselleria de Sanitat ha anunciat que obrirà una investigació per aclarir el que ha passat en el cas de la vacunació de l’alcalde de la Nucia i diputat provincial del PP, Bernabé Cano. A més, el Partit Popular també obrirà un expedient informatiu al primer edil d’aquesta localitat de la Marina Baixa.

La vacunació de Bernabé Cano ha rebut dures crítiques per part dels partits de l'oposició municipal, que demanen explicacions al primer edil perquè consideren que no és part dels grups prioritaris que s’han d’immunitzar.

El PP afirma que Cano va rebre la primera dosi el dia 6 de gener d'acord amb el protocol de vacunació que estableix com a grup prioritari els professionals sanitaris de primera línia. Segons els populars, Cano exerceix com a metge en dos equips de futbol, té fitxa de federat i disposa de plaça de funcionari al centre de salut de la població de la qual és alcalde amb majoria absoluta.La formació defensa la vacunació de Cano i la posa com a contraexemple del "gest insolidari" d'altres alcaldes.

El PSPV de la Nucía, però, assegura que el primer edil no està en actiu en el sistema sanitari públic des del 2003 i posa en dubte que puga treballar com a metge esportiu a causa de l'exclusivitat que exigeix ser diputat provincial i encapçalar el consistori. El partit considera que la decisió de l'alcalde popular és equiparable a la "menyspreable" actuació dels alcaldes socialistes del Verger, els Poblets i Rafelbunyol, expedientats pel partit.

En aquesta línia, el regidor de Ciutadans Rafael Congost ha emfasitzat que l'alcalde "no està en primera línia" com a sanitari per a lluitar contra la pandèmia i que haurà de donar explicacions.

La Conselleria de Sanitat Universal, consultada per À Punt Notícies ha confirmat que a hores d'ara encara no s'ha iniciat el procés de vacunació del personal de la sanitat privada.

El portaveu socialista a la Diputació d'Alacant, Toni Francés, ha exigit responsabilitats i explicacions al PP tant pel que consideren una "vacunació irregular" com per la presumpta incompatibilitat de l'alcalde de la Nucia per a exercir la medicina privada perquè té dedicació exclusiva al càrrec.

El diputat provincial del PP Juan Bautista Roselló també ha rebut la vacuna

L’últim a afegir-se a la polèmica és Juan Bautista Roselló, diputat provincial del PP, exalcalde de Benissa i responsable del centre Doctor Esquerdo d’Alacant, que pertany al grup popular i que atén pacients amb patologies mentals cròniques. Roselló es va vacunar contra la Covid-19 el passat dia 12 de gener, en companyia dels interns i el personal del centre, segons ell mateix ha reconegut en una informació publicada pel diari Información.

Roselló assegura que figurava en la llista de vacunació de la Conselleria de Sanitat Universal i que tot el personal del centre del qual és responsable ja està vacunat. Això inclou el personal sanitari, l’administratiu, l’encarregat de la seguretat i la neteja.

“No he desobeït el protocol de Conselleria perquè van ser ells qui em van indicar que devia vacunar-me”, afirma el diputat provincial del PP.

El portaveu del grup Compromís a la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana considera que el PP, que va demanar la dimissió de tots els càrrecs polítics vacunats de manera presumptament irregular, ha de donar explicacions i aplicar les mateixes mesures als membres del seu partit.

També et pot interessar

stats