Dimiteix l'alcalde del Verger després de perdre el suport del seu grup municipal

El primer edil va ser suspés de militància pel PSPV per vacunar-se contra la covid abans d'hora

L'alcaldessa de Els Poblets, Carolina Vives, y l'alcalde del Verger, Ximo Coll
L'alcaldessa dels Poblets, Carolina Vives, i l'alcalde del Verger, Ximo Coll / Europa Press

L'alcalde del Verger (Marina Alta), Ximo Coll, ha presentat aquest dimecres la seua dimissió com a primer edil del municipi i cedeix així el seu lloc al segon tinent d'alcalde, Juan Chover. La renúncia es deu a la pèrdua del suport del seu grup municipal, que l'any passat ja el va suspendre de militància del PSPV per vacunar-se contra la covid abans d'hora al costat de la seua dona i alcaldessa dels Poblets, Carolina Vives.

Coll ha pres la decisió per a "garantir la governabilitat" del municipi i donar "estabilitat" al govern municipal. La formació, que governa en solitari i en minoria el municipi, compta amb el suport "puntual" de Compromís, que havia supeditat les negociacions municipals en diverses iniciatives al cessament de Coll com a primer edil.

El 15 de novembre de l’any passat, Coll i Vives van acudir a declarar als jutjats de Dénia com a investigats, després que un jutge obrira diligències per a investigar la vacunació contra la covid de tots dos alcaldes, que va tindre lloc al centre de salut del Verger el passat 8 de gener de 2021, quan no els corresponia per torn.

La Fiscalia Anticorrupció els atribueix la presumpta comissió d'un delicte de suborn passiu impropi.

També et pot interessar

stats