Declaren al jutjat els alcaldes del Verger i els Poblets per vacunar-se irregularment

La Fiscalia Anticorrupció els acusa d'un delicte de suborn passiu impropi per rebre la injecció abans del que els pertocava

Els alcaldes Ximo Coll i Carolina Vives, aquest dilluns en arribat als jutjats de Dénia
Els alcaldes Ximo Coll i Carolina Vives, aquest dilluns arribant als jutjats de Dénia / Natxo Francés (Efe)

Els primers edils dels municipis del Verger i els Poblets (Marina Alta), Ximo Coll i Carolina Vives, han declarat aquest dilluns davant la titular del jutjat d'instrucció número 2 de Dénia per, presumptament, haver-se vacunat de forma irregular contra la Covid-19

La parella, ambdós alcaldes socialistes, està acusada d'immunitzar-se en el centre de salut del Verger al gener, abans del que els corresponia per edat, segons l'estratègia espanyola de vacunació, i quan a penes començava la campanya. Per aquest fet la Fiscalia Anticorrupció els atribueix un suposat delicte de suborn passiu impropi. 

La jutgessa va incoar diligències prèvies per a investigar en quines circumstàncies es van vacunar. Arran de la polèmica, el PSPV va decidir expedientar-los i suspendre'ls cautelarment de militància. Ara han hagut d'explicar a la magistrada com i per què es van botar el torn en la vacunació. Quan el cas va eixir a la llum Coll i Vives es van justificar dient que els avisaren perquè sobraven dosis que es perdrien.

La declaració judicial dels dos regidors estava prevista per a divendres, però finalment es va posposar a dilluns. Cap d'ells ha volgut atendre els mitjans de comunicació que els esperaven a les portes del tribunal. Sí que ha parlat, en canvi, l'alcalde de la veïna localitat de Pego, el també socialista Enrique Moll, que ha acudit al jutjat per a "abrigallar" els seus excompanys de partit i ha lamentat que han sigut objecte d'un "linxament primer popular i després judicial". "Potser van cometre un error, però van actuar inconscientment i han demanat perdó", ha destacat el seu company de partit, que creu que no van actuar de mala fe perquè el protocol de vacunació es va establir el 15 de gener i a ells els van inocular la dosi una setmana abans, el 8.

Prèviament, han declarat en el jutjat, com a testimonis, el personal sanitari i el cap del departament de salut de Dénia, Luis Carretero. Aquest últim ha explicat, en eixir, que quan passaren els fets la campanya de vacunació estava en fase primerenca i els protocols eren diferents dels que es van acordar quan el procediment estava més encarrilat: "Al principi se seguien criteris clínics, eren els professionals sanitaris els que decidien qui s'havia de vacunar".

Aquest no és, però, l'únic cas de presumpta vacunació irregular contra la Covid-19 que investiguen els jutjats valencians. Els de la Vila Joiosa instrueixen el cas de l'alcalde de la Nucia, Bernabé Cano (Partit Popular) també per haver-se vacunat presumptament de manera irregular.

També et pot interessar

stats