España es reuneix amb empresariat i sindicats per a parlar sobre la reforma fiscal valenciana
En mig d’una voràgine de reformes fiscals, el president de la Generalitat la seua reforma fiscal dimarts en el Debat de Política General
El conseller d'Hisenda, Arcadi España, ha rebut hui els representants dels empresaris i els sindicats per a escoltar la seua opinió sobre com hauria de ser la reforma fiscal valenciana enmig d'aquesta a voràgine de reformes fiscals amb què hem començat la tardor.
Un nou impost estatal per a les grans fortunes que ha anunciat la ministra d'Hisenda, encara que sense entrar al detall de què són les grans fortunes; la supressió de l'impost de patrimoni en les autonomies governades pel PP, i una altra paraula de moda: la deflactació de l'IRPF.
El sector empresarial demana la supressió de l’impost de patrimoni, però pel que fa a les persones físiques, volen també una deflactació del tram autonòmic de l’IRPF, perquè “és una molt bona mesura per a tota la ciutadania de la Comunitat”, segons ha indicat a À Punt NTC Salvador Navarro, president de la Confederació Empresarial Valenciana.
Els sindicats, en canvi, estan en contra de suprimir aquest impost i entenen la deflactació com una mesura que ha de ser immediata permeta a les famílies combatre la inflació. El secretari general de la UGT-PV Ismael Sánchez, insisteix que el que necessita la població és omplir la cistella de la compra i que, per a aconseguir-ho de forma efectiva cal rebaixar les retencions. Per la seua banda, la secretària general de CCOO-PV, Ana García, considera que llevar impostos al patrimoni és una línia roja que no s’ha de creuar, perquè, si no, “es desequilibra la balança i qui més té acaba pagant menys, i qui menys té, aportant més”.
El president de la Generalitat presentarà la seua reforma fiscal dimarts que ve durant el Debat de Política General. Ximo Puig ja ha avançat que anirà en la línia de beneficiar els més vulnerables, però també d’incentivar la creació d'ocupació.
Mà dura amb el frau fiscal
Aquest divendres, en Les notícies del matí, la directora de l'Agència Tributària Valenciana, Sònia Díaz, ha alertat sobre el que suposaria suprimir ací l'impost de patrimoni que paga aquest 0,4% de la població més rica.
Afirma que, actualment, aquest impost suposa són 200 milions d’euros “amb els que es construeixen escoletes, residencies i s’inverteix en Sanitat”. Díaz ha anat més enllà, i ha acusat les comunitats més riques com Madrid de ser insolidaris i fer competència deslleial mitjançant el dúmping fiscal. “Juguem amb regles del joc diferents", ha criticat.
A més, la directora de l'Agència Tributària Valenciana ha alertat que investigaran a fons les persones amb rendes altes que diuen viure a Madrid per a pagar menys impostos, però en realitat viuen ací en situació de frau.