Galícia anuncia una bonificació del 50% en l'impost de patrimoni

El president, Alfonso Rueda, afirma que afegirà un 25% al 25% que ja s'aplica en l'actualitat

El president de Galícia, Alfonso Rueda, en una imatge d'arxiu
El president de Galícia, Alfonso Rueda, en una imatge d'arxiu / Ismael Herrero (Efe)

El president de la Xunta, Alfonso Rueda, ha anunciat aquest divendres una bonificació del 50% en l'impost sobre el patrimoni a Galícia, en sumar un 25% al 25% que ja s'aplicava.

Rueda ha avançat que l'impost sobre el patrimoni, que han d'abonar, segons l'Agència Tributària de Galícia, aquelles persones amb béns o drets valorats en més de 2 milions d'euros, tindrà una bonificació que aconseguirà el 50%. En l'actualitat ja gaudeix, segons ha dit, d'una bonificació d'un 25%, al qual s'afegirà un altre 25% fins a assolir l'esmentat 50%.

"És molt millor abaixar impostos que apujar-los", ha defés i ha afirmat que a Galícia hi ha "estímuls" per a crear "un clima afavoridor" en determinades qüestions, com en el repte demogràfic. Preguntat per si abaixarà els impostos sobre el combustible, que a Galícia estan en el tram més alt, ha dit que els pressupostos encara estan en elaboració, encara que ha matisat que "la Xunta no pot arribar a tot ni fer-ho tot en solitari".

"El que s'ha construït en els darrers anys, en les últimes dècades, està, com a mínim, trontollant", ha assegurat. Davant d'aquesta situació el president gallec veu tres opcions, una postura "triomfalista que nega els perills", amb la qual vincula, sense citar-ho, el govern espanyol, una altra "catastrofista" amb un "discurs més tremendista sense aportar solucions" i, finalment, la "via del sentidiño", que és la seua.

També et pot interessar

stats