L'Agència Tributària Valenciana aposta per harmonitzar impostos per a evitar competència deslleial

Sonia Díaz reconeix la gran pressió fiscal a la Comunitat Valenciana i diu que "estem en el pòdium", però ho justifica en "l'infrafinançament" per a mantenir els serveis

La directora de l'Agència Tributària Valenciana, Sonia Díaz, a 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

La directora de l'Agència Tributària Valenciana, Sonia Díaz, aposta per harmonitzar a tot Espanya els impostos perquè no hi haja competència deslleial entre comunitats autònomes. Així ho acaba de dir en una entrevista a Les notícies del matí.

Per a Sonia Díaz, "harmonitzar no és perdre autonomia sinó guanyar en corresponsabilitat fiscal i és fonamental perquè sinó juguem amb cartes diferents i donaria valor per a l'eliminació del dúmping fiscal".

Enmig del debat sobre la fiscalitat i l'impost de patrimoni, l'Agència Tributària Valenciana té més d'un centenar d'expedients oberts per falsos domicilis fiscals de contribuents valencians a Madrid, on no es paga.

Díaz ha acusat Madrid de practicar dúmping fiscal i ha dit que l'Agència vigilarà les residències fiscals falses en aquella comunitat i altres on també passa, per tributar menys. "Em preocupa la deslocalització fictícia i estem lluitant contra aquests mentiders tributaris".

Respecte al debat sobre la baixada d'impostos, com estan fent algunes comunitats autònomes, Díaz considera que la qüestió no és apujar o abaixar, sinó "adequar la cistella d'impostos a la realitat del moment".

Així, ha reconegut la gran pressió fiscal a la Comunitat Valenciana, sobretot en rendes a partir de 70.000 euros, i diu que "estem en el pòdium", però ho justifica en "l'infrafinançament" per a mantenir els serveis.

200 milions d'euros recaptats per l'import de patrimoni

Segons ha detallat, a la Comunitat Valenciana han declarat l'impost de patrimoni un total de 27.000 persones que tenen un patrimoni de 74.000 milions d'euros, 50.000 milions dels quals són capital immobiliari.

En aquest impost s'aplica una escala depenent del patrimoni i, per exemple, ha dit que amb un patrimoni de 4 milions d'euros es tributa per 49.000 euros, i amb un de 800.000 euros, es tributa per 900 euros. Un impost que la Comunitat Valenciana li permetrà recaptar enguany, ha destacat, 200 milions d'euros.

Finalment, la directora de l'Agència Tributària Valenciana ha reconegut que necessiten més recursos per a lluitar millor contra el frau.

També et pot interessar

stats