Moreno anirà als tribunals si el govern "maniobra" contra la seua rebaixa fiscal

El president andalús afirma que treballarà perquè qualsevol ciutadà d'un altre territori que vulga pagar menys impostos fixe el seu domicili fiscal a Andalusia

El president d'Andalusia, Juanma Moreno
El president d'Andalusia, Juanma Moreno / Raul Caro (Efe)

El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, ha advertit aquest dimecres al govern central que acudirà als tribunals si té la temptació de "maniobrar" contra la seua política de rebaixes fiscals.

També ha criticat la reacció "molt exagerada" de la Generalitat catalana després de fer una invitació a empresaris o ciutadans d'aquesta regió perquè fixen el seu domicili fiscal en la comunitat andalusa després de l'eliminació de l'impost de patrimoni.

En declaracions a la cadena Cope, Moreno ha volgut deixar clar que vol fer un advertiment a l'executiu nacional si té la "temptació d'ingerir" en l'autonomia fiscal d'Andalusia. "Si el Govern d'Espanya fa qualsevol maniobra per a restar autonomia en l'àmbit de les nostres competències i que nosaltres no puguem abaixar els impostos o ens vulguen obligar a apujar-los, tindrà una contundent resposta judicial".

Ha apuntat que quan l'executiu nacional parla de recentralitzar o d'harmonitzar els impostos, sempre és per a apujar-los, mai per a abaixar-los, i que ell es rebel·la contra això.

Moreno ha volgut deixar clar que va a treballar perquè qualsevol capital, empresari, directiu o ciutadà d'un altre territori que vulga pagar menys impostos, fixe el seu domicili fiscal a Andalusia, una comunitat que ofereix estabilitat i seguretat jurídica.

El president andalús ha rebutjat que amb la decisió del seu govern d'eliminar l'impost de patrimoni estiga generant "dúmping fiscal", ja que pel que fa als impostos cedits a les comunitats, cada govern autonòmic, en funció de la seua estratègia política, té la capacitat de decidir si vol apujar-los o abaixar-los.

Així, s'ha mostrat convençut que l'eliminació de l'impost de patrimoni a Andalusia serà "un revulsiu" en termes econòmics i, igual que va ocórrer quan es va bonificar al 99% l'impost de successions i donacions, es produirà un increment de contribuents en la comunitat i, en conseqüència, en la recaptació de l'IRPF.

També et pot interessar

stats