El govern espanyol corregeix Escrivá i assegura que no té intenció de recentralitzar els impostos

Isabel Rodríguez insisteix que abordarà qualsevol avanç sobre la fiscalitat a Espanya "de la mà del model de finançament autonòmic"

La portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres
La portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres / Eduardo Parra (Europa Press)

La portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha assegurat aquest dimarts que la reflexió que ha fet aquest dimarts el ministre José Luis Escrivá apostant per centralitzar impostos per a evitar la competència entre comunitats autònomes és una "opinió personal", com ell mateix ha deixat clar quan ha fet aquestes declaracions.

"No tinc res a dir sobre aquest tema perquè ell mateix ho ha deixat clar", ha recalcat la portaveu durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. De fet, ha subratllat que la intenció de l'executiu és la d'abordar qualsevol avanç sobre la fiscalitat a Espanya "de la mà del model de finançament autonòmic".

"En aquest context és on s'ha d'arribar a acords que respecten l'àmbit competencial i alhora garantisquen estàndards d'igualtat de drets als espanyols i espanyoles, visquen on visquen", ha apuntat Rodríguez.

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, s'ha mostrat partidari de centralitzar impostos per a evitar el "despropòsit" que les comunitats autònomes competisquen entre elles en matèria fiscal.

Escrivá ha deixat clar des del primer moment que aquesta era una opinió "a títol personal", que ja va defendre en el passat, abans de ser ministre, i que ve a compte de la decisió de la Junta d'Andalusia de suprimir l'impost de patrimoni. "A Espanya estem molt instal·lats en aquesta cessió d'impostos que té molta tradició, però que a mi, personalment, no m'agrada i que genera aquestes derives tan indesitjables com les que estem veient aquests dies", ha subratllat el ministre.

També et pot interessar