La crisi de Ciutadans s'accelera a l'espera de l'executiva de dilluns

El coordinador autonòmic, Toni Cantó, s'ha mostrat crític amb la líder, Inés Arrimadas.

El síndic de Ciutadans, Toni Cantó
El síndic de Ciutadans, Toni Cantó / À Punt NTC

L'efecte dominó de la moció de censura a Múrcia ha creat una crisi en el si de Ciutadans que s'ha materialitzat en el transfuguisme de tres dels sis diputats de la formació a l'Assemblea Regional. Aquest moviment, si tres exdiputats de Vox no voten a favor, podria fer fracassar l'intent de la direcció de la formació liberal i el PSOE.

La guerra oberta entre el PP i Ciutadans, en principi, no s'ha traslladat a la Comunitat Valenciana i no fa perillar els setze governs de coalició d'ambdós partits ni el pacte a la Diputació d'Alacant.

En clau interna, el coordinador autonòmic de Ciutadans, Toni Cantó, s'ha mostrat crític amb Inés Arrimadas. El síndic liberal, però, ha optat per guardar silenci fins dilluns, quan està convocada l'executiva del partit.

Mentrestant, des del grup parlamentari de Ciutadans a les Corts, el diputat Jesús Salmerón lamenta que Cantó no predique amb l'exemple.

Des de Ciutadans, ni confirmen ni desmenteixen que el secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, haja proposat a Cantó passar a les files populars, un possible transvasament de militants i càrrecs públics de pes, ara per ara, desconegut.

La incògnita madrilenya

Aquest cap de setmana el Tribunal Superior de Justícia de Madrid resoldrà el recurs interposat per lletrats de la cambra regional contra el decret amb el qual Isabel Díaz Ayuso va acordar aquest dimecres dissoldre l'Assemblea de Madrid i convocar eleccions a la Comunitat.

El fins ara vicepresident madrileny, Ignacio Aguado, considera un "capritx" d'Ayuso i una "irresponsabilitat" anar a les urnes. La líder de la formació, Inés Arrimadas, ha avançat que votaran en contra de les mocions de censura presentades a l'Assemblea de Madrid per Més Madrid i el PSOE si finalment es realitzen. En aquesta línia, el partit liberal no donarà suport a la moció de censura presentada pels socialistes a Castella i Lleó.

També et pot interessar

stats