El TSJM resol hui si suspén o no l'avançament de les eleccions a Madrid

El PSOE i Més Madrid van presentar una moció de censura poc després de l’anunci de les eleccions. 

Imatge d'arxiu de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso
Imatge d'arxiu de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso / Emilio Naranjo (EFE)

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid va acordar aquest divendres habilitar amb caràcter d’urgència aquest dissabte i diumenge per a la tramitació i resolució del recurs interposat per lletrats de la cambra regional contra el decret amb el qual Isabel Díaz Ayuso va dissoldre l'Assemblea de Madrid i convocar eleccions a la Comunitat. 

La mesa de l’Assemblea de Madrid va admetre aquest dimecres les mocions de censura registrades al matí pel PSOE i Més Madrid, que no comptarien amb el suport de Ciutadans, després de l’anunci per sorpresa de la convocatòria d’eleccions anticipades a la comunitat autònoma. Una decisió, va sostindre Isabel Díaz Ayuso, a la qual “s’ha vist obligada pel bé de Madrid”.

La mesa va entendre que l’Assemblea no es va dissoldre fins que el decret d’Ayuso es va publicar dijous en el Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid. En cas contrari, les mocions no es podrien haver admés a tràmit. Ayuso va firmar el decret de convocatòria d’eleccions a les 12:00 hores, mentre que les mocions de censura del PSOE i Més Madrid les van presentar poc abans del migdia. 

Per tot això, la dissolució de la cambra autonòmica està paralitzada i a l’espera de la resolució de la justícia, que no ha deixat per a la setmana que ve aquesta decisió a causa del caràcter “urgent”.

També et pot interessar

stats